3.000 ciclistes participaran a la XXI Terra de Remences

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper diumenge 13 de maig 3.000 ciclistes participaran a la XXI edició de la Marxa Cicloturista Terra de Remences que organitza el Club Ciclista Bas.

Entre els participants hi ha esportistes de d’arreu de Catalunya així com de la resta d’Espanya (Illes Balears, Burgos, Cantabria, Sevilla, Astúries…) i dels països veïns Andorra i França. Aquest any, en el moment d’inscriure’s, els participants han pogut fer una donació econòmica a una de les tres entitats garrotxines que col•laboren amb la Terra de Remences: Càritas Garrotxa, la Fundació Oncolliga i la Fundació Albert Bosch (d’investigació del càncer infantil). El Club Ciclista Bas fa donacions anuals a aquestes entitats.

Com és habitual, la Terra de Remences, amb itinerari circular, sortirà a les 8 del matí de Sant Esteve d’en Bas, al municipi de la Vall d’en Bas. S’ofereixen dos recorreguts de 95 i 175 quilometres que destaquen per la bellesa paisatgística i l’excepcional entorn natural pel que discorren. L’itinerari permet als participants admirar alguns dels atractius que més famoses han fet a les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i Osona. Enguany s’ha afegit un petit canvi al recorregut: de les Olletes s’anirà fins a Sant Privat d’en Bas i es tornarà a la parcel•lària per la carretera de Puigpardines.

L’organització presta especial atenció al benestar i la seguretat dels cicloturistes. El cos de trànsit dels Mossos d’Esquadra, les Policies Locals i Protecció Civil col•laboren amb la marxa per tal que l’esdeveniment es desenvolupi de forma segura. La marxa la segueixen diverses unitats d’ambulàncies equipades així com un vehicle-escombra de grans dimensions. A més, diversos voluntaris es situen en cruïlles, giratoris i travessies de nuclis urbans per aturar el transit al pas dels ciclistes i senyalitzar el camí a seguir. Pel que fa als avituallaments, se’n situen 6 al llarg del recorregut: tres de líquids i tres de sòlids i líquids.

Neix la Remences Kids

Enguany per primera vegada es celebrarà també una cursa per a infants. La Remences Kids, 38è Trofeu Primavera s’organitza conjuntament amb el Club Ciclista Olot Infantil, que trasllada l’esdeveniment que fins al moment s’havia celebrat a la capital garrotxina. L’esdeveniment es celebrarà el dissabte 12 de maig, un dia abans de la marxa Terra de Remences. Va destinada a nens i nenes de 5 a 13 anys i constarà d’un circuit urbà d’aproximadament 1 quilòmetre pel nucli de Sant Esteve d’en Bas en el que els menors hi faran diverses voltes en funció de la categoria. Les inscripcions es podran fer a la pàgina web de la Federació Catalana de Ciclisme (www.ciclisme.cat) a partir d’una setmana abans de la cursa.

RELACIONAT: