Expo: “Donem la benvinguda al llop!”

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’any 2004, després d’un segle llarg d’absència, arribava oficialment a Catalunya el llop. Des d’aleshores, s’han identificat una dotzena de llops mascles al Pirineu oriental, del Canigó a la serra del Cadí.

El llop havia conviscut i competit amb la presència i l’activitat humana des de la prehistòria i, en el cas de Catalunya, fins ben entrat el segle xx, quan fou exterminat. El llop, doncs, a més de ser un animal biològic, és també una construcció cultural humana.

L’incipient retorn del llop a Catalunya obre les portes a reprendre una tradició cultural mil·lenària, òbviament adaptada a les circumstàncies actuals. Però també, en aquesta nova era que defineix una mena de supremacia humana batejada com a antropocè, podem optar per tancar les portes al llop i a tota la naturalesa salvatge que representa. En tot cas, és una gran oportunitat, a més d’un enorme goig, poder decidir si li donem la benvinguda.

Exposició comissariada per Miquel Macies.

Inauguració: dissabte 28 de gener, 12 h, amb poemes musicats, a càrrec de Lluís Riera i Marc Muntanya

_llop

28/01/2017 al 18/06/2017
Entrada gratuïta
Espai: Museu dels Volcans

>>> Olot Cultura: Compra d'entrades online de concerts i espectacles. AQUÍ

>>> Per incloure una activitat a la nostra agenda, envia un correu electrònic amb la informació o cartell de l'esdeveniment a: elgarrotxi.cat@gmail.com