Expo: Projectes públics realitzats a la ciutat d’Olot per l’estudi RCR Arquitectes

Comparteix-ho amb els teus amics:
Data de l'esdeveniment
19/05/2017

0

Amb motiu de l’obtenció del premi Pritzker 2017 d’arquitectura, la segona Vitrina del Trimestre de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa conté una mostra documental i gràfica de quatre dels projectes públics realitzats a la ciutat d’Olot per l’estudi RCR Arquitectes.

Aquest estudi va ser fundat a Olot l’any 1988 pels arquitectes Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, formats a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. A banda dels nombrosos edificis particulars, RCR té una notable presència en l’obra pública de la seva ciutat, que manifesta la seva capacitat per “crear edificis i llocs que són alhora locals i universals al mateix temps”, un fet que ha merescut el reconeixement del jurat internacional que atorga el premi, que els serà concedit aquest 20 de maig a Tòquio.

En concret, a la sala de l’Arxiu s’hi exposa una selecció d’esbossos, plànols i fotografies dels projectes del Pavelló de Bany de l’àrea dels Tossols (1995-1998); de l’estadi d’atletisme i l’edifici d’equipaments del Parc Atlètic dels Tossols (1991-2012); de la reurbanització del Firalet (2004-2010), en el marc de l’Espai Urbà Volcànic, i, finalment, de l’estudi d’adequació de la gredera posterior del cementiri, al peu del Montsacopa (2013).

La mostra es podrà visitar fins al divendres 30 de juny a la sala de consulta de l’Arxiu en l’horari habitual d’obertura.

Foto: Hisao Suzuki