Arrenca el 17è Festival de Música de Sant Pere de Rodes

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Festival, que se celebra en el Monestir de Sant Pere de Rodes del 15 de juliol fins al 26 d’agost, continua apostant per la qualitat musical amb 11 concerts de piano i formacions de cambra

Demà dissabte arrenca la 17a edició del Festival de Sant Pere de Rodes, un dels festivals de música més veterans de Catalunya que continua apostant per la qualitat musical amb artistes nacionals i internacionals d’altíssim nivell i reconeixement.

El Festival, que se celebrarà tots els dimecres i dissabtes fins al 26 d’agost, ofereix 11 concerts de piano i música de cambra, formacions idònies per la immillorable acústica d’aquest monestir romànic. Dona el tret de sortida demà dissabte el flautista català Claudi Arimany que, acompanyat al piano per Pedro Rodríguez, interpretarà “Virtuosissimo”, amb obres de Beethoven, Doppler, Chopin.

En l’apartat de música de cambra destaca la presència de Vadim Tchijik, violinista rus, guanyador de nombrosos premis internacionals com el prestigiós concurs Txaikovski, acompanyat al piano per Anna Carrere que, dissabte 22 de juliol interpretaran obres de Dvorák, Sarasate, Prokofiev. El 29 de juliol els germans Costa, dos dels valors musicals indiscutibles de la nova generació a Portugal, interpretaran, sota el títol Rêverie, obres de Schumann, Clara Wieck, Brahms.

L’oboista Gordana Josifova, qualificada per la crítica com la “poetessa refinada a l’oboè”, actuarà el dissabte 19 d’agost i el Duo des Alpes, amb una trajectòria immillorable de concerts internacionals a les sales més prestigioses, ho farà el 12 d’agost amb obres de Schumann, Fauré, Paganini..

Fidel als seus orígens, aquest any torna la producció pròpia “And the Winner is…2017”, un concert amb les millors bandes sonores protagonitzat per Carles & Sofia piano duo i l’Orquestra Terres de Marca, una combinació única d’un piano a quatre mans i orquestra de corda sota la direcció de Daniel Mestre. Aquest concert especial tindrà lloc en dues sessions, dissabte 5 i diumenge 6 d’agost.

Els dimecres d’agost, torn dels recitals de piano sol, desfilaran brillants pianistes de diferents nacionalitats i amb repertoris molt variats. Destaca l’actuació de Pietro Massa, que interpretarà els 24 Preludis de Chopin i la Fantasia de Schumann; La Valse de Ravel, protagonitzat per Haiou Zhang, el rus Stanislav Serebriannikov que oferirà un programa eclèctic que inclou la suite del Trencanous de Txaikovski o la Rapsody in Blue de Gershwin; o la pianista polonesa Anna Miernik amb “Absolute Chopin”.

L’últim dissabte d’agost, una Gala d’Òpera tancarà el Festival, amb l’actuació de la soprano Cecilia Nanneson, la mezzosoprano Edith Barlow i el pianista Carl Pontén

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes és una activitat organitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Opus Artis. Una proposta que forma part de les activitats programades per aquest estiu als museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya per a gaudir de la cultura i del ric patrimoni cultural català, fer-lo visible, dinamitzar-lo, socialitzar-lo i apropar-lo a la ciutadania i a l’entorn local.

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes

Al capdamunt de la serra de Verdera s’aixeca un dels conjunts monumentals més interessants per conèixer el món medieval. En aquest espai es reuneixen tres elements que representen els puntals de la societat feudal: els que resen, al monestir de Sant Pere de Rodes; els que produeixen, al poblat de Santa Creu, i els que lluiten, al castell de Verdera.

El centre del conjunt és el monestir de Sant Pere, que va esdevenir el monestir més important del comtat d’Empúries tant pel paper rellevant dels seus abats com per ser un important centre de pelegrinatge gràcies a les relíquies que custodiava. L’element més destacable del conjunt és l’església del monestir que, per la seva originalitat i antiguitat, és una peça excepcional dins el romànic català. Construïda entre els segles X i XI, per acollir els pelegrins, permet copsar l’esplendor que va viure el monestir. La construcció destaca per la gran alçada que li proporciona un original sistema de pilars i dobles columnes, i per la riquesa ornamental present en els capitells i en la quasi desapareguda portalada, obra del mestre de Cabestany.

Més informació a: festivalsantperederodes.com