Banyoles acollirà aquest dimarts la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

Serà una contrarellotge de 41,3 quilòmetres per equips amb sortida i arribada a Banyoles

La Volta Ciclista a Catalunya, del 20 al 26 de març, és la prova ciclista més important del país. Enguany Banyoles tindrà un protagonisme destacat en la segona etapa amb la sortida i arribada a la ciutat. La Volta Ciclista a Catalunya aquest any arriba a la 97a edició.

La “Volta” en aquesta edició presenta un recorregut dur, exigent i espectacular. Comptarà amb 25 equips i 192 ciclistes, entre els que destaquen el murcià Alejandro Valverde (Movistar Team), el britànic Chris Froome (Team Sky), i el madrileny Alberto Contador (Trek-Segafredo).

La segona etapa tindrà la sortida i l’arribada a Banyoles, però a més no sortirà del Pla de l’Estany. Durant els 41,3 quilòmetres passaran per Vilademuls, Fontcoberta, Esponellà i Porqueres. Cal destacar que feia 63 anys que no s’havia fet cap contrarellotge per equips tan llarga.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha manifestat que “serà una publicitat de Banyoles i del Pla de l’Estany arreu del món, amb els millor ciclistes, i s’oferirà per 164 televisions de tot el món”.

Talls de trànsit a Banyoles

Atès que l’horari i la ruta d’aquest esdeveniment esportiu afectarà la mobilitat de vehicles pel municipi, l’Ajuntament de Banyoles informa dels carrers afectats i les rutes alternatives que es poden utilitzar per desplaçar-se per la ciutat. A les 14.54 es donarà la primera sortida al primer equip i aniran sortint cada tres minuts (25 equips). L’arc de sortida es muntarà davant del núm. 143 de l’Avinguda dels Països Catalans.

El recorregut serà des de l’Avinguda Països Catalans. seguiran per l’Avinguda de la Farga direcció a la carretera de Vilavenut (GE-V-5136). Arriben per la carretera de Figueres (GI-P-5121) C150 fins la circumval·lació de l’Estany (GE-V-5248), el passeig Dalmau, seguint pel Passeig de la Pudsa, on giraran direcció al Mossèn Constans, fins la Plaça dels Països Catalans, on giraran per l’Avinguda dels Països Catalans fins l’arribada.

Pel que fa al tancament de carrers, de les 08:30 h fins a les 19h., aproximadament, es tancarà l’Avinguda dels Països Catalans (entre Dr. Rovira i Plaça dels Països Catalans) a causa del muntatge i desmuntatge del dispositiu de sortida i arribada. Es preveu que a partir de les 15:00 a les 17:00 hores es tanqui la circulació de tot el circuït, que principalment afecta a Avinguda dels Països Catalans. Avinguda de la Farga, Crta. Figueres, c150, circumval·lació de l’Estany, Passeig Dalmau, Passeig de la Puda i Mossèn Constans. Es preveu obrir al trànsit a tot el circuït, excepte el carrer Avinguda dels Països Catalans, aproximadament entre les 17:15 a 17:45 hores.

Al web municipal banyoles.cat hi trobareu detallades totes les rutes alternatives. L’Ajuntament de Banyoles demana comprensió per les molèsties que es puguin generar a nivell de mobilitat.

Foto: Roda de premsa i un plànol del pas de la Volta per Banyoles. D’esquerra a dreta: Jordi Congost, regidor d’esports de Banyoles, Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, Lluís Costabella, regidor de Via pública de Banyoles.