Banyoles viurà aquest cap de setmana conjuntament el Gartstròmia i l’Exposició de flors

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest cap de setmana dies 19, 20 i 21 de maig del 2017 Banyoles s’omplirà de flors, gastronomia i art amb la 4a edició del Gartstròmia i la 40a edició de l’Exposició de flors.

Més de 30 activitats al centre de Banyoles relacionades amb les dues fires. Les fires estan organitzades per l’Ajuntament de Banyoles amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany, Xocolates Torras, Cultura Banyoles, Joventuts Musicals, Fundació Lluís Coromina, Farinera Coromina, Xocolates Amatller, El Rebost de l’Empordanet, La Teteria del Barri Vell i Ràdio Banyoles.

La programació començarà el divendres 19 de maig a les 8 de la tarda amb la inauguració de l’Exposició de flors de Banyoles. El mateix dia a les 10 de la nit al Monestir de Sant Esteve es conmemorarà els 40 anys de l’Exposició de Flors de Banyoles. L’Associació gastro-cultural Setdevi prepararà unes tapes especials, relacionades amb les flors, per tal de conmemorar-ho acompanyat del maridatge musical de Dani Guijarro. Es podrà degustar un gotet de maduixes, roses i garrapinyat, broixeta de patata i pop, sopa de pa, menta i Maria Lluïsa, broixeta de pollastre i coriandre i un vol de crispetes fumades al curry. Per degustar les tapes s’hauran de bescanviar per tiquets de Gartstròmia que es vendran al mateix Claustre del Monestir. També hi haurà cava Revardit, aigua i refrescos per tothom.

Entre l’extensa programació s’hi podrà trobar l’exposició “Testos” de Miquel Samaniego i l’espectacle de teatre CorRoc a càrrec de la Cia. Escarlata Circus. També s’han preparat tallers gratuïts, presentacions de llibres, l’itinerari artístic, la VII Trobada d’acordionistes Ciutat de Banyoles, tastos de productes, i la novetat d’un concert amb The Madurets (el dia 20 de maig a partir de 2/4 de 9 del vespre a la plaça Major). Una altra novetat són els sotagots fets amb llavors de diferents plantes que els visitants es podran emportar a casa i plantar una flor.

Com cada any tampoc hi faltaran els premis del Concurs de flors, el Concurs d’aparadors, i el Concurs de balcons i entrades del Barri Vell. I pels amants del bon menjar i beure podran degustar les tapes de més de 20 parades del Gartstròmia (a la plaça Major). El preu és d’1 euro el tiquet i es vendran tires de 5 tiquets. En aquest sentit, 18 restaurants oferiran un menú Gartstronòmic als seus establiments per complementar la visita gastronòmica. Per altra banda, hi haurà descomptes als allotjaments pels que es quedin a dormir a la ciutat.

Pels amants de les flors hi haurà espais florals, dels quals en destacarà un any més el claustre del Monestir de Sant Esteve de Banyoles. Tanmateix, es podran veure espais de flors a la plaça del Teatre, la plaça dels Estudis, l’Ajuntament de Banyoles, la plaça Major, el Museu Arqueològic, l’Espai Eat Art, el carrer Major, Cal Moliner i la plaça Rafael Vilarubias.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha manifestat que “enguany hem fusionat el Gartstròmia i l’Exposició de flors ja que pensem que són dues activitats prou rellevants a la ciutat i complementàries que permetran que durant tot aquest cap de setmana Banyoles es converteixi en una experiència gastronòmica plena de gastronomia, art i flors”.