Bronzes per a David Granados i Òscar Saura en l’Open d’Espanya Absolut de Natació

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Open d’Espanya absolut de Natació, la competició de referència de la natació espanyola, ha comptat un cop més amb la participació de nedadors del CN Olot, sent l’únic club de la Garrotxa present en el mateix.

Aquesta competició és, alhora Campionat d’Espanya i classificatori per a les competicions internacionals de la temporada pel que reuneix sempre el millor de la natació espanyola.

I entre aquesta participació de luxe, a la qual s’han sumat una àmplia representació de la selecció portuguesa (en tractar-se d’un Open es permet la presència de nedadors que no competeixen per clubs espanyols), estaven els tres nedadors olotins; David Granados, Òscar Saura i Roger Coma.

2 bronzes en categoria absoluta jove assolits per David Granados en 200 m esquena i Òscar Saura en 200 m papallona és el botí pel que fa a medalles en aquest campionat. Però a més la medalla de Granados en 200 m esquena va venir acompanyada de la 4a posició final en la prova, un resultat més que ressenyable del jove nedador olotí. Sensible millora per tant respecte a la seva 11a posició en l’estatal de piscina curta d’hivern. Al costat de les medalles, destacar també la final A aconseguida per David Granados en 200 m esquena, les 4 finals B (dues d’Òscar Saura en 100 m i 200 m papallona i dues de David Granados en 50 m i 100 m esquena) així com 3 finals C (Roger Coma en 200 m i 400 m estils i Òscar Saura en 50 m papallona)

A l’apartat de rècords provincials els nedadors del CN Olot han establert dos nous registres. David Granados en la seva prova de 200 m esquena amb les seves 2.03.86 que suposa igualment un nou rècord del Club i Òscar Saura en 100 m papallona amb les seves 54.99, també rècord del Club.

Als dos rècords del Club ja esmentats, se sumen els d’Òscar Saura en 50 m i 200 m papallona amb 25.64 i 2.05.24 respectivament. Aquest últim estava en possessió de Jordi Jou des de 1996 (21 anys).

Finalment, pel que fa a millors marques personals, s’han aconseguit 7. Les MMP han vingut de la mà de David Granados en la prova de 200 m esquena, Òscar Saura en 50 m, 100 m i 200 m papallona i Roger Coma en els 100 m papallona, 200 m i 400 m estils. Aquesta última amb prou feines a un segon del rècord històric d’Esteve Comamala que data de l’any 1991.

Amb l’Open d’Espanya es tanca el cicle de primavera i s’encara la recta final de la temporada amb importants compromisos per a l’equip absolut del Club. Les copa d’Espanya i Catalana al maig així com el Campionat d’Espanya d’estiu estan marcats en vermell al calendari de la secció i són els objectius més importants del que resta de temporada.

Info i foto: CN Olot