Castellfollit de la Roca es converteix en el primer poble garrotxí amb informació turística per a invidents

El municipi ha estrenat diversos plafons al nucli antic amb textos en braille, i la intenció és que ben aviat s’adaptin aquests panells amb informació sonora.

Les persones invidents ja poden visitar Castellfollit de la Roca de forma autònoma. El municipi garrotxí ha estrenat una desena de plafons turístics, instal•lats en els punts d’interès del poble, que ha de permetre que els discapacitats visuals puguin saber en quin punt estan del nucli urbà i la informació corresponent de cada element arquitectònic i paisatgístic.

L’adaptació ha consistit en incloure el llenguatge Braille als panells informatius, a més de disposar d’una sèrie de cartes amb el mateix alfabet per tal que els invidents puguin passejar pel poble amb tota la informació amb les seves mans.

D’altra banda, els plafons també s’han situat a una alçada que hi poden arribar amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda o en cadira de rodes. És el primer municipi que adapta aquesta opció turística de forma inclusiva, i la intenció és que en un futur s’inclogui un codi QR a cada un d’aquests panells per tal de fer arribar una informació més ampliada amb mètodes sonors.

El cost de l’adaptació ha tingut un cost de 10.000 euros, assumits per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca. A la presentació del projecte hi van assistir representants del Consell Comarcal, la mateixa Diputació, l’ONCE i membres del mateix consistori.

Info i fotos: Ajunt. Castellfollit de la Roca