Cicle Guerra Civil amb el PEHOC a Can Trona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest mes de febrer Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas el dedica a la retirada i l’exili republicà.

La iniciativa, que ha estat impulsada conjuntament amb el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i compta també amb el suport del Centre d’Estudis de la Retirada de Camprodon, constarà de quatre activitats que abordaran, des de diferents perspectives i en diversos formats, l’exili.

Vídeo: Presentació del cicle que es posarà en marxa a Can Trona sobre l’exili republicà

El cicle porta per títol La retirada, 79 anys d’exili republicà i començarà aquest dissabte 10 de febrer amb la inauguració de l’exposició Els camins de la Retirada de la Vall de Camprodon. Materials de Guerra. Per acompanyar la inauguració, es farà una xerrada i debat amb Lluis Bassaganya, membre i fundador del Centre d’Estudis de la Retirada. Aquesta primera jornada finalitzarà amb la presentació del llibre Cisquet, un maqui olotí editat per l’Associació Catalana d’Expresos Polítics (ACEP).

El cicle continuarà els dissabtes 17 i 24 de febrer amb dues xerrades sobre la influència que l’exili va tenir en la cultura i la literatura, i la repressió franquista i les conseqüències que va tenir. Finalment, el tancament es farà amb una sortida de camp a Espinavell el 3 de març.

foto de CAN TRONA - Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas.

Info: Ajunt. La Vall d’en Bas

RELACIONAT: