VÍDEO: Creu Roja compta amb servei de bany adaptat en 9 platges gironines

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest servei permet a les persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda banyar-se al mar. 

Creu Roja treballa en la millora contínua del servei de socorrisme i salvament que presta en 17 platges del litoral. Per aquest motiu, disposa actualment del servei de bany adaptat en 9 platges.

Gràcies a aquest servei, moltes persones amb discapacitat poden gaudir d’un bany al mar i a més els seus familiars disposen d’un ajut que facilita que tots gaudeixin del seu descans en les millors condicions possibles. Els dispositius de bany adaptat consisteixen en cadires amfíbies, crosses i armilles salvavides que faciliten el bany a les persones amb discapacitat, acompanyades de personal de Creu Roja.

A més de les persones amb discapacitat, qualsevol persona amb algun tipus de limitació funcional causa de l’augment de l’esperança de vida pot gaudir d’aquest servei. La intervenció de Creu Roja a les 17 platges del litoral en què està present és possible gràcies a un equip de 49 persones diàries, entre socorristes, metges, infermers, conductors, etc. L’Organització compta a més amb 5 embarcacions.

Gràcies a aquest desplegament, Creu Roja realitza prop de 7.000 atencions cada any a les platges gironines on té presència. La major part són assistències sanitàries, que inclouen atencions a persones afectades per picades, esquinços, luxacions i erosions, però també destaquen les assistències socials, com les que s’ofereixen a través dels dispositius de bany adaptat.

El dispositiu de Creu Roja a platges inclou a més el rescat de persones en risc imminent d’ofegament, les assistències a embarcacions o les evacuacions a centres hospitalaris. La intervenció de Creu Roja també contempla la posada en marxa de diferents iniciatives de caràcter preventiu per tal d’evitar els accidents propis del període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins.