Dimarts s’obra el període de preinscripcions a la Llar d’Infants Els Gínjols

Comparteix-ho amb els teus amics:

A partir d’aquest dimarts 18 d’abril s’obra el període de preinscripcions per al curs 2017/2018 a la Llar d’Infants Municipal Els Gínjols de Sant Esteve d’en Bas.

Es podran realitzar a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas fins al 28 d’abril, quan finalitza el termini.

Per fer les preinsciprcions caldrà presentar fotocòpies del DNI (pare, mare i infant, si en té), del llibre de família i de la targeta sanitària de l’infant.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte educatiu del centre es farà una jornada de portes obertes dissabte 22 d’abril. Serà de 11 a 13h i es podran visitar tots els espais i aules. Durant la jornada, les educadores de la llar d’infants explicaran a totes les famílies interessades la metodologia pedagògica, el tarannà del centre i la distribució d’aules. Treball amb grups heterogenis i per ambients respectant el ritme individual de l’infant

Fa dos cursos, la llar d’infants municipal de la Vall d’en Bas va iniciar un nou projecte educatiu amb grups heterogenis. Des de llavors en cadascun dels diferents espais de l’escola hi ha infants de totes les edats. L’agrupament heterogeni permet l’aprenentatge cooperatiu i transmet valors ja que els grans ajuden i guien als petits i els petits segueixen de prop el comportament dels grans, aprenent a conviure i a compartir. Aquesta distribució heterogènia no s’aplica amb el grup de lactants, que necessiten atencions especials. Aquests tenen el seu propi espai fins que gategen i es poden moure lliurement per les aules.

La llar d’infants també treballa per ambients distribuint els infants d’un i dos anys en tres espais. L’Espai de l’Atelier, on hi ha tot el que fa referència al món artístic i l’experimentació; l’Espai Mans Manetes amb tot el que fa relació a la motricitat; i l’Espai Descobrim de descoberta de la societat i el món dels adults. A més d’aquests tres espais, el centre també té l’espai dels lactants, el de la llum, la caseta de música, l’espai del descans, el del nyam nyam, el pati i l’hortet.

Un tercer pilar de la metodologia pedagògica és el concepte d’infant entenent-lo com una persona única amb capacitats i aptituds pròpies. El centre, que aquest curs té una quarantena d’infants, respecta el ritme individual de cadascun dels nens facilitant un entorn ric per tal que puguin desenvolupar la seva creativitat i potenciant la relació família-escola. Més informació: www.llarelsginjols.cat