Divendres arriba el “Volca’t” a Can Trona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Volca’t és una iniciativa de diverses entitats, col·lectius i persones de la Garrotxa que consideren que l’agricultura i l’alimentació són qüestions polítiques i socials de primer ordre.

L’objectiu d’aquestes jornades és fomentar el debat entre els agents implicats en el model alimentari i el desenvolupament local de la Garrotxa per promoure una transformació a partir de propostes d’agroecologia i sobirania alimentària.

El programa d’activitats de Volca’t tindrà lloc al llarg de quatre jornades temàtiques, el passat 5 de maig (a Can Trincheria) es va dedicar a parlar del comerç alimentari a la Garrotxa; la d’aquest divendres 19 de maig (a Can Trona – Vall d’en Bas) portarà per títol “Una agricultura sense pagesia? L’estat del sistema alimentari a Catalunya i a la Garrotxa”; a la del 2 de juny (a l’Hospici) es debatrà sobre el model de desenvolupament que es vol a la Garrotxa, i a la del 19 de juny es parlarà sobre dones i món rural.

A Can Trona, s’ha programat la xerrada “L’estat del sistema alimentari i el sector primari a Catalunya”, a càrrec de Gonzalo Gamboa i Ariadna Pomar (17.30 h), i una posterior taula rodona sobre la situació del sector primari i l’agricultura ecològica a la Garrotxa amb la participació de diversos productors de la zona. Ho organitzen: ANEGX, Xarxa de Grups de Consum de la Garrotxa i el Ripollès i Arran de Terra.