El Banc de Llet Materna ha alimentat 200 nadons prematurs a Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres se celebra el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna i com a acte simbòlic organitza la foto de ‘La família nombrosa més gran de Catalunya’ a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, a les 11 hores

El Banc de Llet Materna ja ha beneficiat més de 2.000 nadons a Catalunya, des de 2011. L’any passat, 600 mares van donar més de 1.100 litres de llet que van arribar a prop de 500 nadons prematurs de risc

A Catalunya cada dia naixen dos nadons de risc que necessitaran llet materna del Banc per superar els primers dies de vida 200 nens i nenes que han nascut de manera prematura a Girona s’han beneficiat de la llet que més de 2.500 mares han donat de manera altruista al Banc de Llet Materna.

Per això, i coincidint amb el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna, el Banc de Llet Materna organitza aquest divendres 19 de maig, un acte de celebració amb una petita xerrada sobre la situació i la importància del Banc de Llet a Girona amb les doctores Anna Duran del servei de Neonatologia de l’Hospital Trueta i Anna Millán, responsable del Banc de Llet Materna a Girona.

L’acte serà a partir de les 11 hores a la Sala d’Actes de l’Hospital Trueta i posteriorment farem una foto simbòlica amb famílies donants i receptores a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta per celebrar que som ‘La família nombrosa més gran de Catalunya’.

El Dia Mundial de la Donació de Llet Materna, que se celebra a tot el món, té com a objectiu promocionar i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de donar llet per poder atendre a tots els nadons que neixen de manera prematura.

Des de la seva creació al 2011, el Banc de Llet Materna Catalunya ha alimentat a més de 2.000 nens i nenes que no han pogut ser alletats per la seva mare a Catalunya. Augment de les donacions El Banc de Llet Materna de Catalunya ha experimentat un augment de la seva activitat en el darrer any ja que ha acabat 2016 amb 621 donants, 1.106 litres de llet distribuïts i 487 nadons beneficiaris.

Per províncies, a Barcelona hi va haver 444 donants i 333 receptors; a Girona, 71 donants i 35 receptors; a Lleida, 30 donants i 29 receptors; i a Tarragona i Terres de l’Ebre, 76 donants i 90 receptors.

Aquest diumenge dia 21, a partir de les 11 hores, el Banc de Llet Materna organitza una festa als Jardins de la Maternitat de Barcelona. Nens que han rebut llet i famílies que n’han donat es trobaran per compartir activitats infantils, tallers de pintura, titelles i altres sorpreses. La jornada acabarà amb la foto de ‘La família nombrosa més gran de Catalunya’.

Dos nadons de risc cada dia

A Catalunya cada dia naixen dos nadons prematurs extrems. Són nens que pesen menys d’1,5 quilos o que neixen abans de les 32 setmanes de gestació i que en la majoria dels casos no poden ser alletats per la seva mare, que encara no té llet. Per això, la donació de llet és una necessitat contínua i tot i que actualment hi ha una setantena de donants actives, sempre es necessiten noves mares, ja que a diferència dels donants de sang, les de llet només ho poden ser durant un breu període de temps.

Ser donant de llet és molt fàcil. Només cal complir unes condicions bàsiques com gaudir de bona salut, dur uns hàbits de vida saludables, estar alletant el propi nadó i tenir llet suficient. A bancsang.net/bancdellet hi ha tota la informació necessària per fer-se donant de llet.

Per fer més fàcil la donació, el Banc de Llet va a buscar el biberons a la casa de la donant quan ella ho sol·licita. Un cop recollits, analitza, processa i distribueix la llet a les unitats de neonatologia d’onze hospitals catalans.

Un banc de llet per a tot Catalunya

El Banc de Llet Materna de Catalunya va nàixer amb el propòsit d’assegurar l’alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare.

La llet materna també està indicada pels nadons prematurs amb risc de patologia digestiva o intestinal o dèficit immunitari. A més, s’utilitza en nadons després de cirurgies de l’aparell digestiu, ja que aquesta llet és més fàcil de digerir i facilita la recuperació intestinal.

El consum de llet materna de banc en nadons d’alt risc disminueix les infeccions generalitzades greus dels prematurs i combat les necrosis intestinals.