El president de la Generalitat, Quim Torra rebia de mans d’ANC Olot el primer exemplar del “Pin de la victòria”

“Lluitarem i guanyarem”, manifestà el màxim responsable del Govern català després de ser-li imposada a petició pròpia una insígnia que ja no es tragué en tota la jornada festiva.

Foto: Moments posteriors al lliurament del “Pin de la victòria” al MHP Quim Torra al, Jardí groc” – Claudia Mosquera

Divendres vespre abans de la cercavila que obre les populars Festes del Tura de la capital de La Garrotxa, el president de la Generalitat, Quim Torra rebia de mans d’ANC Olot el primer exemplar del “Pin de la victòria” realitzat per aquesta entitat. El President ràpidament demanà que li fos imposat, celebrant l’encert de la iniciativa. “Lluitarem i guanyarem”, manifestà, per afegir: “I no ens aturarem fins a aconseguir-ho”. Ja no es tragué aquesta nova versió del llaç solidari durant tota la jornada festiva.

Tot això passava en l’escenari del “Jardí groc”, situat per la mateixa territorial de l’Assemblea als jardinets de l’església de Sant Esteve en homenatge als presos i exiliats polítics per motiu de la causa catalana. “Una situació lamentable ja d’entrada per humanitat, més enllà de colors polítics”, en opinió de Torra davant els membres de l’ANC participaren en el lliurament.

El “Pin de la victòria” és una reproducció del quart llaç del grup escultòric “Llibertat!”, obra de Duaita Prats, situat en aquell indret i inaugurat a l’abril. Vol transmetre el missatge que la victòria és un objectiu, però sobre tot un estat d’ànim i una voluntat de persistència, necessàries ambdues per recòrrer el camí cap al seu assoliment.

RELACIONAT:

VÍDEO: El president de la Generalitat, Quim Torra, dirigeix unes paraules als olotins en l’inici de les Festes del Tura