Els triatletes David Castro, Ignacio Els triatletes David Castro, Ignacio González, Sara Bonilla i Xisca Tous, entre els favorits a Banyoles

El garrotxí Genís Grau i Jordi Garcia també formen part dels 2.600 triatletes que seran a Banyoles aquest cap de setmana, juntament amb Anna Flaquer.

David Castro arriba fort a Banyoles on ja fa uns dies que participa en un campus de triatló per a nens per tercer any consecutiu.

Banyoles serà la capital europea del triatló aquest cap de setmana, el 7 i 8 de juliol amb el Campionat d’Espanya de triatló sprint i d’aquatló i amb el classificatori europeu pels Jocs Olímpics de la Joventut que se celebraran el mes d’octubre a Buenos Aires. Entre els triatletes favorits a emportar-se l’or en l’elit masculina destaquen David Castro, que arriba fort a Banyoles després d’obtenir molt bons resultats en les seves últimes 4 competicions (Zarautz, Lekeitio, Sant Sebastián i el Grand Prix de París), i, també, el malagueny Ignacio González que arriba a Banyoles després de ser campió de la Copa d’Europa de Holten, a Holanda, aquest mes de juny.

Castro, que ha participat aquest matí a Banyoles en la roda informativa prèvia al cap de setmana de triatló, ha explicat que “és el tercer any consecutiu que organitzo un campus aquí a la zona ja que per mi Banyoles és triatló i un lloc especial perquè aquí vaig guanyar el Campionat d’Europa”.

També arriben forts el garrotxí Genís Grau, en el seu primer any com a elit i amb una 30a posició en la Copa d’Europa de Melilla 2018, i Jordi García, del Fasttriatlón CN Montjuic, 3r en la Copa d’Europa d’Altafulla 2017 i 10è en la Copa d’Europa de Gran Canària el passat mes de març.

En l’elit femenina, destaquen Sara Bonilla, campiona l’any passat a Banyoles, Xisca Tous i Anna Flaquer, present avui a la roda informativa. Flaquer ha destacat que “el nostre equip venim a entrenar a Banyoles perquè hi ha moltes opcions i totes espectaculars”. Altres noms importants de la llista de sortida són la veneçolana Joselyn Brea, la germana de la qual també participa, Edymar Brea, o la sub23 valenciana Noelia Juan, entre altres.

Les proves d’elit, en streaming a través de LaLiga4Sports

Les dues competicions d’elit, masculina i femenina, del Campionat d’Espanya de triatló sprint del dissabte a la tarda es podran seguir en streaming a través de LaLiga4Sports.

2.600 triatletes a Banyoles

Aquest matí, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que “tindrem més de 2.600 triatletes en el 8è any consecutiu que organitzem una competició internacional”. Noguer ha incidit en que “a les proves no vindran els triatletes sols sinó que molts vindran acompanyats de la seva família deixant, així, un pòsit esportiu però també econòmic, calculat en un milió d’euros”. Noguer ha volgut donar les gràcies a tots els voluntaris que faran possible la celebració de les proves i ha recordat a la triatleta banyolina Carol Routier que no podrà competir per un accident de trànsit mentre entrenava.

El director tècnic de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge García, ha manifestat que “poques seus poden oferir el que ofereix Banyoles, un escenari espectacular, l’Estany, per un triatló perfecte, és una seu de 10”.

Els horaris de les proves de diumenge

Diumenge 8 Classificatori YOG relleu mixta 9.30
Campionat d’aquatló – cadet masculí 11.45
Campionat d’aquatló – cadet femení 11.55
Campionat d’aquatló – paratriatló 12.00
Campionat d’aquatló – júnior masculí 12.10
Campionat d’aquatló – júnior femení 12.15
Campionat d’aquatló – grups d’edat 12.30
Campionat d’aquatló – elit femení 13.15
Campionat d’aquatló – elit masculí 13.30