Es posa en marxa a Olot el segon servei per autocaravanes de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Amb l’inici de la Setmana Santa, s’ha posat en marxa a Olot un espai per a autocaravanes.

Els usuaris d’aquesta modalitat turística disposen d’una àrea amb tots els serveis al seu abast per poder fer parada a la ciutat. Es troba al Càmping Les Tries que, a més d’obrir un nou accés per facilitar l’entrada de les autocaravanes ha condicionat un espai dins les instal·lacions. S’hi pot fer nit o bé només omplir aigua i buidar les aigües brutes i preparar el vehicle per a un nou recorregut.

L’Ajuntament d’Olot havia previst la creació d’una àrea d’acollida d’autocaravanes per donar resposta a la demanda d’estacionament i pernoctació dels usuaris d’aquesta modalitat turística. Amb el condicionament de la zona al Càmping Les Tries, la ciutat ofereix aquest servei als visitants que viatgen fent ruta. El regidor Estanis Vayreda ha explicat que “des de l’Ajuntament senyalitzarem l’àrea i farem difusió d’aquest nou servei que oferim com a ciutat”.

Veient la importància que cada vegada està adquirint més aquest sector, els responsables del càmping han fet les millores necessàries per posar al dia les instal·lacions. Pau Badosa del Càmping Les Tries ha explicat que “disposen d’un centenar de parcel·les de les quals 35 són per autocaravanes mentre que la resta són bungalows, estades de llarga durada i zones per a acampada”. En Pau és actualment el responsable del Càmping Les Tries, la tercera generació d’un negoci familiar creat l’any 1964 i que actualment porta juntament amb la seva dona, nascuda a Alemanya. La demanda creixent del sector i l’atenció pel turisme europeu els ha portat a afegir aquesta modalitat a la seva oferta.

Segons una enquesta realitzada per Fira de Barcelona entre els visitants de la 31ena edició del Saló Internacional del Caravàning, un 40% dels enquestats diu haver-se iniciat en aquesta afició fa menys de 10 anys, i d’entre ells, un 20%, fa menys de 5. Segons aquest mateix informe, el perfil majoritari és el d’una persona entre 30 i 50 anys que viatja habitualment en família (en un 58%) o en parella (un 42%). Pel que fa al tipus d’activitat, el 36% dels enquestats practica majoritàriament el turisme de natura i el 23% prefereix el turisme cultural mentre que només el 13% opta per les vacances de sol i platja.