Es presentarà un catàleg sobre Josep Clarà editat amb motiu de l’exposició dedicada a l’escultor olotí

Comparteix-ho amb els teus amics:

La presentació tindrà lloc el proper dissabte 16 de setembre, 12 h, sala d’actes de l’Hospici

Produït pel Museu de la Garrotxa i el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), el catàleg fa un repàs a la vida de Clarà i inclou la descripció crítica de les seves peces més emblemàtiques i la reproducció d’un important nombre d’obres i imatges de la vida de l’artista.

El catàleg compta amb textos de les dues comissàries, Cristina Rodríguez i Irene Gras; del director del Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona, José Manuel Infiesta; la directora dels Museus d’Olot, Montserrat Mallol; i els experts en art Bernat Puigdollers, Núria Aragonès, Juan C. Bejarano i Natàlia Esquinas.

Josep Clarà va néixer a Olot l’any 1878 i va morir a Barcelona el 1958. Va iniciar la seva formació a l’Escola de Dibuix d’Olot, on va ser un dels alumnes més avantatjats de l’artista i professor Josep Berga i Boix. Es va formar també a les escoles de belles arts de Tolosa de Llenguadoc i de París, on es va establir durant molts anys.

L’obra de Clarà és figurativa, sòlida i compacta. En la seva primera etapa està molt influenciada per Auguste Rodin. Més endavant, la seva amistat amb Arístides Maillol el va fer connectar amb l’estètica que a Catalunya es va batejar amb el nom de Noucentisme, i a partir del 1910–1911 va ser considerat un dels capdavanters d’aquest corrent artística, clarament emmarcat en el mediterranisme. Clarà va establir el seu propi model clàssic, depurat i auster, molt personal i d’una gran bellesa. Quan va tornar a Catalunya l’any 1932 va continuar ocupant un dels llocs més destacats de l’escultura catalana.

Preu del catàleg: 10 euros. Es pot comprar a la Sala Oberta i a l’acte de presentació. Entrada gratuïta a la presentació.