Joan Reyné i Clàudia Galícia, protagonistes de la XVIII Pocatraça

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest diumenge 11 de març, a la vall de Núria i organitzat pel Centre Excursionista d’Olot, s’ha celebrat el campionat de Catalunya individual d’esquí de muntanya amb dos noms propis, el de Joan Reyné (Ski Club Camprodón) i el de Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team).

Foto: XVIII Pocatraça – Galdric Mossoll

El dia anterior a la cursa l’organització, amb 40 voluntaris, havia preparat un itinerari de 1.700 metres de desnivell que des de Núria anava en direcció al coll de Finestrelles, passava pel coll de l’Embut i descendia fins a la solana de Fontalba per després remuntar fins el cim de l’Ortigar i ,des d’aquí, iniciar un espectacular descens fins el santuari.

La pluja de la nit de dissabte i el fort vent del diumenge al matí, acompanyat d’una intensa boira, ha obligat a l’organització a improvisar un recorregut a contrarellotge que ha fet que la sortida s’endarrerís 90 minuts. Al final s’ha optat per fer dues voltes a un circuit que s’enfilava en direcció al coll de Finestrelles fins arribar sobre el roc de la Maula, descendia pel torrent del mateix nom i remuntava fins el pla dels Eugassers, seguia per la coma de l’Embut i descendia pel pla de l’Ortigar fins Núria. En total 1040 metres de desnivell que han permès dirimir els campions de Catalunya de l’especialitat.

En categoria masculina s’ha imposat Joan Reyné amb un temps de 1.10.54 seguit de Xavi Areny, que, tot i retallar-li 21 segons en el descens, ha entrat a 2,39 segons del guanyador en un apretat final. En tercera posició ha entrat Jordi Alís. En categoria femenina la guanyadora ha estat Clàudia Galícia amb un temps de 1.34.06, seguida de Maria Illa i Laura Larregola. En categoria júnior el vencedor, i campió de Catalunya de la categoria, ha estat Pau Coll amb un temps magnífic de 1.16.12. seguit de Guillem Farriol i Albert Artís. El guanyadors en categoria cadet, que només feien una volta al circuit, han estat Ot Ferrer i Núria Torra.

El moment emotiu de la jornada l’han protagonitzat els tres guanyadors de la categoria màster 50, Xavier Sadurní, Jaume Estañol i Joan Cardona, tres llegendes de l’esquí de muntanya, que en veure’s plegats a dalt del p dium han reclamat insistentment als fot grafs que els enviessin, sobretot, aquesta fotografia que de ben segur guardaran a l’àlbum dels millors records.

Els altres vencedors de la jornada han estat, sens dubte, els traçadors del CEO que comandats per Carles Terma han improvisat, en un temps rècord i en unes condicions climatol giques molt adverses, un molt bon itinerari que ha comptat amb l’admiració i el reconeixement general de tots els participants.

Foto: XVIII Pocatraça – Galdric Mossoll