La CUP Olot organitza un cicle per debatre i fer propostes al voltant de la recuperació de les sobiranies des del municipalisme

Comparteix-ho amb els teus amics:

La CUP d’Olot ha preparat per als propers mesos un cicle de debat i propostes al voltant del concepte de sobirania.

De fet, el cicle s’ha plantejat com a matinals de treball en què, a partir de les presentacions de diferents ponents, els assistents puguin debatre i fer propostes per transformar els aspectes de què tracten les diferents sobiranies.

La primera de les activitats al voltant del cicle Construïm sobiranies, avancem cap a la República. Espais temàtics de debat, propostes i transformació, es durà a terme aquest divendres, 18 de maig, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Hospici. Servirà per presentar el cicle i per definir el concepte de sobiranies. Per fer-ho, comptaran amb la Iolanda Fresnillo, sociòloga i activista, membre de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute i membre de la cooperativa Ekona, especialitzada en economia que promovem la innovació en l’àmbit públic i comunitari per transitar cap a una nova democràcia; amb Xavi Pellicer, representant de la Crida per Sabadell, moviment assembleari d’esquerres que actualment ocupa forma l’equip de govern i que van organitzar un cicle semblant per definir el seu programa electoral per al 2015, i de Raül Massanella, regidor de la CUP Olot, que s’encarregarà de presentar l’acte i el cicle de la CUP Olot.

A partir d’aquí, i una vegada al mes, s’anirà desplegant el cicle en forma de matinals de debat i propostes en diferents dissabtes. Així, el 9 de juny, al Casal de Barri dels Cassés, treballarem la sobirania popular amb la col.laboració de la Judit Font, professora de treball social de la UdG i dinamitzadora del Casal 9 Barris de Barcelona i el Casal Popular de la Coma Cros de Salt; en Quim Brugué, catedràtic de ciència política de la UdG, i l’Èrika Zárate, representant de Resilience Earth, que ens explicarà els processos participatius que s’estan duent a terme a la ciutat d’Olot.

La segona matinal serà el dissabte, 14 de juliol, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal, que treballarem la sobirania residencial i de l’espai públic, i ens acompanyaran en Guillem Fernández, de Coop57 i expert en polítiques públiques d’habitatge; la cooperativa Sostre Cívic, que ens explicarà els seus projectes de masoveries urbanes i cooperatives d’ús compartit; i la Glòria Rubio, regidora d’habitatge de Sabadell.

A partir d’aquí, la resta del calendari és el següent, encara pendents de confirmar els ponents:

– Dissabte, 22 de setembre. Sobirania econòmica i productiva. Al casal de les Fonts

– Dissabte, 20 d’octubre. Sobirania energètica. Al casal de Sant Roc

– Dissabte, 17 de novembre. Sobirania educativa i cultural. Al casal de Sant Miquel

– Dissabte, 15 de desembre. Sobirania reproductiva i de cures. Al casal de Bonavista

Per a més informació, http://www.decidimolot.cat i el tuiter i el Facebook de la CUP Olot.