La Penya AOAPIX valora molt positivament les Festes del Tura 2018

La Penya AOAPIX valora molt positivament les Festes del Tura 2018

Penya AOAPIX – Considerem que durant aquests dies hi ha hagut un molt bon ambient i hem pogut gaudir plenament tant dels nostres actes com dels organitzats per la Comissió de Festes de l’Ajuntament o per altres entitats i penyes. Pensem que ha estat un bon any i s’ha respirat un ambient tranquil i festiu molt agradable.

Cercavila i pregó

Un any més la pluja ens va fer patir però finalment vam poder sortir a la cercavila amb el Porc, el Xai, l’Homarrà i la xaranga. És un dels moment més esperats de les festes i no ens els perdríem per res del món.

Volem felicitar a la Colla Carnavalesca pel seu 25è aniversari i pel pregó que ens va fer oblidar definitivament els maldecaps i centrar-nos en la festa. Estem contents d’haver pogut col·laborar pujant un llaç groc i mocadors amb el lema “Llibertat” al balcó i, conjuntament amb la Xaranga Bufant Fort, acabar el pregó, per sorpresa de tothom, amb els Segadors. Pensem que la situació política del país i l’empresonament i exil•li dels nostres representants polítics i activistes socials s’ho merexia.

Balls del porc i del xai

Els balls als dos Geriàtrics (Hospital St. Jaume i Residència del Tura) van ser fantàstics. És un acte que cada vegada aplega a més gent i estem contents de poder portar la festa a prop dels avis i les iaies que ja no podem desplaçar-se a les places i carrers.

Els balls a plaça van anar molt bé, amb molt de públic. Lamentem i demanem disculpes pel retard que es va produir al ball a la Plaça Campdenmàs del dissabte dia 8 amb els Ministrers de la Bouera que es va retardar perquè no vam poder iniciar la Marranada puntuals degut a l’activitat dels Castellers davant de St. Esteve.

Marranades

Van transcórrer amb tota normalitat i sense cap incident important. Destaquem el nombrós públic que hi va haver tant a la Marranada de dissabte com a la de dilluns. Estem contents que s’hagi convertit en un dels actes principals de les agendes de la mainada de la ciutat.

Com ja hem comentat la Marranada del dissabte va començar amb retard per causes alienes a la nostra associació. Volem destacar el civisme dels participants que tot i repartir un munt de diaris els carrers queden prou nets i la majoria de ciutadans ens ajuden a recollir-ho.

XX Campionat del món de llançament de pinyol d’oliva

Van participar prop de 200 persones. Es va batre el récord del món que des de les Festes del Tura de l’any 2014 estava en mans de l’Àngel Garcia amb una marca de 13,10 metres. Jordi Arrey va batre el récord amb una marca extraordinària de 13,86 metres.

Les marques dels guanyadors d’aquests any són:

DONES
1.- Aroa Martínez 7,28 m.
2.- Desi Martínez 6,89 m.
3.- Anna Villalba 6,45 m.

HOMES
1.- Jordi Arrey 13,86 m.
2.- Javi Hidalgo 10,76 m.
3.- Marc Sarsaneda 10,55 m.

A més a més, al concurs de punteria un vailet va aconseguir el repte de posar el pinyol dins la galleda.

X Concurs de paelles

Aquest any van participar un total de 53 paelles amb un total de 1300 persones. La festa es va desenvolupar amb total normalitat i volem destacar l’ambient que es crea gràcies a totes les colles participants.

La festa va acabar amb l’actuació dels Fernandus, una formació musical garrotxina i dels Albercoks que a banda de les colles de paelles va arrossegar molts joves al Passeig de la Muralla. Aquest és el llistat dels premiats i de les 10 millors paelles de l’edició d’aquest any.