La preinscripció dels ensenyaments obligatoris serà del 13 al 24 d’abril

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament redueix el calendari del procés gairebé un mes, d’acord amb la petició reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa

La preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria es podrà realitzar del 13 al 24 d’abril. D’aquesta manera, el Departament d’Ensenyament redueix el calendari del procés de preinscripció gairebé un mes, des que la família presenta la sol·licitud fins que coneix el centre en el que ha obtingut la plaça, d’acord amb la petició reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa.

El fet de començar la preinscripció més tard en relació al curs anterior, a banda de la reducció del calendari, permetrà la disminució de les incidències causades per peticions d’alumnes nouvinguts o altres que es trobin en situacions de canvis, com per exemple, canvis de localitat de residència. En comprimir el període, part d’aquestes situacions es resoldran de manera ordinària i ja no s’hauran de tractar com a sol·licituds presentades fora de termini. La reducció del procés no afecta a la durada del termini de preinscripció –que es manté amb aproximadament els mateixos dies que l’any passat-, ni tampoc al de matriculació de les famílies.

Cal destacar que aquesta reducció del calendari s’ha pogut dur a terme en bona part gràcies als nous programes informàtics de registre d’alumnes, de gestió d’admissió d’alumnes i de gestió administrativa i econòmica de centres, atès que han comportat una major integració de dades així com una automatització del seu tractament, que ha permès l’optimització d’alguns dels processos de preinscripció.

Novetat als ensenyaments postobligatoris

Enguany s’incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d’FP, que comporta la possibilitat de formular telemàticament la sol·licitud, sense necessitat de tràmit presencial. Tampoc caldrà aportar documentació en paper d’aquelles dades de què l’Administració ja disposi. Es tracta del primer pas en el repte de l’Administració electrònica i l’entrada necessària en el procés de preinscripció.

Jornades de portes obertes als centres d’Educació Infantil i Primària d’Olot i sessions informatives per a futurs alumnes de 1r d’ESO.

Jornades de portes obertes

Jornades de portes obertes als centres d’Educació Infantil i Primària d’Olot.

En acostar-se les dates de les preinscripcions dels alumnes que el proper curs 2018-19 faran P3, els diferents centres d’educació infantil i primària d’Olot han organitzat de manera coordinada, jornades de portes obertes.

CENTRE DIA HORARI
Escola Malagrida 20de març 16,45 h
Escola Llar  8 de març De 16,45 a 18h
Escola St.Roc  7 de març  17 h
Escola Morrot 14 de març  17 h
Escola Pla de Dalt 13 de març  17 h
Escola V.Bisaroques 12 de març De 17 a 18,30h
Escola Maria Reina Entrevistes personalizades Contactar amb centre
Escola Petit Plançó Entrevistes personalitzades Contactar amb centre
Escola Pia   1 de març 20 h

Sessions informatives per a les famílies dels futures alumnes de 1r d’ESO

En acostar-se les dates de les preinscripcions dels alumnes que el proper curs 2018-19 faran ESO, els diferents centres de secundària d’Olot han organitzat de manera coordinada, xerrades informatives sobre les característiques d’aquests estudis i sobre cadascun dels centres.

CENTRE DATA HORARI
INS Garrotxa 21 de març    19,30 h
INS Montsacopa 19 de març    19,30 h
INS Bosc Coma 17 de març    11 h
Escola Cor Maria   7 de març

Entrevistes personalitzades

   20 h

Contactar amb centre

Escola Pia    6 de març    20 h
Escola P.Plançó    8 de març

Entrevistes personalitzades

   20 h

Contactar amb centre

Per a més informació: http://ime.olot.cat

ime@olot.cat – tel. 972 27 00 49