La Vall d’en Bas ofereix activitats d’estiu per a 260 infants i joves

25 joves d’entre 14 i 16 anys participen fins a finals de mes a les Brigades

Els dos casals d’estiu de Sant Privat i Sant Esteve compten amb 235 inscrits

Amb l’objectiu clar que els casals d’estiu són una eina que complementa el  procés vital d’aprenentatge i creixement dels nens i nenes, des de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas es fa una aposta decidida any rere any per oferir un casal d’estiu de qualitat i que s’adapta al màxim a les necessitats dels veïns i veïnes del municipi.

Els casals la Vall treballen la cultura i la natura de l’entorn únic que ens envolta i els valors propis de l’educació en el lleure, el respecte, la humilitat i la solidaritat entre totes i tots.

Siguent doncs un casal de tota la Vall, funcionen al mateix temps dos punts d’acció, Sant Esteve d’en Bas i Sant Privat d’en Bas. Aquest any hi ha un total de 235 inscripcions de persones diferents, entre infants i els i les joves del casal joves.

A més a més, si hi sumem totes les activitats d’estiu de l’Àrea de Joventut i Educació, arribem a les 260 persones, ja que hi contem als i les Brigadistes Joves. El servei de brigades farà diferents tasques de millora d’espais municipals al llarg de l’estiu amb l’objectiu de fer un servei de voluntariat a nivell social com de manteniment. Entre les actuacions es faran arranjaments d’espais urbans, parcs i jardins i del material de la brigada.

Enguany s’han contractat 18 professionals de l’educació en el lleure, persones preparades per atendre la diversitat de nens i nenes, persones preparades per fer dels casals un projecte inclusiu on totes i tots hi puguin participar, també persones amb diversitat funcional.. i sobretot, persones preparades per fer passar grans estones als petits, petites i joves. Des dels darrers anys s’ha contractat una vetlladora per garantir la igualtat d’oportunitats i l’educació inclusiva, atenent qualsevol necesitat educativa especial.

A banda d’aquestes 18 educadors, enguany s’ha fet una aposta per a apropar als i les joves que s’incorporen a l’edat laboral per donar-los l’oportunitat de conèixer el món de lleure d’una manera professional. En total, 4 joves d’entre 16 i 18 anys tindran la seva primera experiència laboral als nostres casals.

En resum, els  casals de la Vall, any rere any, van millorant i van consolidant el projecte educatiu, refent-lo i canviant tot allò que entre totes anem detectant, i, així mateix, sumem plegades per esdevenir un granet de sorra més en aquesta Vall educadora.

Casals d’estiu de la Vall d’en Bas 

Del 25 de juny fins al 31 d’agost. 

Seus a Sant Privat i Sant Esteve d’en Bas. 

Horari: acollida des de les 7.45 fins a les 9.
De 9 a 13 i de 15 a 18 és l’horari habitual del Casal.
Servei de menjador de 13 a 15. 

Inscrits als casals: 235 joves i infants de 4 a 14 anys.
Inscrits a les brigades: 25 joves de 14 a 16 anys.

Info: Ajunt. la Vall d’en Bas
Fotos: casaldestiudelavall.blogspot.com