La Vall d’en Bas recupera la Festa d’Homenatge a la Vellesa

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas, juntament amb un grup de persones voluntàries, han recuperat la Festa d’Homenatge a la Vellesa que, després de més de 25 anys sense realitzar-se, es tornarà a celebrar el diumenge 4 de juny a Sant Esteve d’en Bas.

Serà un dia de retrobament entre persones que, a vegades, els és difícil fer-ho sense ajuda i més en un municipi amb nuclis dispersos com la Vall d’en Bas. A la vegada, també serà un espai de trobada entre joves i grans.

La festa inclourà un acte de reconeixement a la persona més gran de cada poble de la vall i un dinar popular pensat pels avis i avies majors de 75 anys. Amb l’objectiu de recuperar l’essència de la Festa de la Vellesa es demana que les persones grans vagin acompanyades d’una persona jove.

Per inscriure’s cal entregar el formulari a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas abans dels dia 24 de maig. El dia de la celebració hi haurà servei de transport adaptat gratuït a disposició de les persones que tinguin dificultat per desplaçar-se fins a Sant Esteve d’en Bas.

Totes aquelles persones que vulguin col·laborar i ajudar en la celebració de la Festa d’Homenatge a la Vellesa poden posar-se en contacte amb l’ajuntament. Es podrà acompanyar algun avi que no tingui acompanyant, ajudar en el desenvolupament de les activitats, facilitar l’assistència a les persones amb dificultats, ajudar en la decoració de l’espai o en la seva organització.

La Festa de la Vellesa, un gran esdeveniment a la vall

Les darreres edicions de la Festa de la Vellesa a la Vall d’en Bas es van celebrar a mitjans dels anys 80. Els pobles organitzaven les seves pròpies festes. Era una festa lluïda i molt esperada on els avis anaven acompanyats d’una noia jove i les avies d’un noi jove (majoritàriament un net o neta). Es feia una processó de les parelles fins a l’església i, després de la missa, es duia a terme l’acte d’homenatge. Per ser homenatjat calia tenir més de 70 anys, motiu pel qual complir-los i poder participar a l’esdeveniment es vivia amb especial il·lusió.