Les escoles de música de Banyoles i Vic estrenen una adaptació del musical de “el mostre de Banyoles”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Hi participaran 35 estudiants de violoncel de les dues ciutats que interpretaran una obra escrita per a l’ocasió de la llegenda composta pel músic banyolí Francesc Mora.

Els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) i de l’Escola de Música de Vic (EMVIC) estrenaran aquest dissabte 18 de març a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles la peça El monstre de Banyoles, una adaptació musical de la llegenda composta pel banyolí Francesc Mora. És una obra per a orquestra de violoncels i que s’ha escrit expressament per a la VI edició de l’Intercanvi de Violoncels, que es viurà aquest mateix dissabte.

La jornada començarà a les 10 h del matí a l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals. Durant el matí hi haurà intercanvi de coneixements i assajos entre diferents alumnes i professors de les dues escoles. Després del dinar, serà el torn per a l’assaig general de l’obra El monstre de Banyoles, que s’estrenarà a les 18 h a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. El concert és gratuït obert a les famílies dels estudiants i a tothom que hi tingui interès

L’objectiu de l’intercanvi és propiciar la coneixença entre professors i alumnes de les dues escoles de música, al mateix temps que hi ha un acostament a diferents metodologies i dinàmiques pedagògiques. Per altra banda, i sobretot, es potencia el treball i la música en grup.

És el sisè any consecutiu que l’EMMB i l’EMVIC organitzen l’intercanvi que s’acull, de forma alterna, a la capital del Pla de l’Estany i a la d’Osona. Aquest 2017 és la primera ocasió en la qual s’ha encarregat la composició d’ una peça musical.

L’intercanvi reunirà trenta-cinc estudiants de violoncel de diferents edats a l’escenari.