Nit rodona pels garrotxins a la V Gala dels Premis Horseball Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

La cinquena edició de la Gala dels Premis Horseball Catalunya, que es va celebrar el passat dissabte 11 de març a Olot, va atorgar la màxima distinció, la pilota de horseball, a l’equip d’elit del CEEC de Cardedeu després d’haver guanyat per cinquena vegada el Campionat d’Europa de Clubs, essent el club que més vegades l’ha aconseguit. Els jugadors Gil Carbonés, Marià Clavell, Roger Garcia i Carles Vila, i el seu capità Miquel Julià, a qui agraïa a l’equip totes les victòries aconseguides convertint-los així ens els millors d’Europa, recollien el guardó per tercera vegada consecutiva en la Gala dels Premis Horseball Catalunya.

A títol individual també van rebre la Pilota de Horseball la jugadora francesa Justine Ammann i el jugador olotí Marià Clavell en reconeixement als seus èxits esportius a l’anterior temporada. L’any 2016, la FIHB va reconèixer la Justine com a millor jugadora del món després d’aconseguir el títol mundial amb la selecció francesa, i els dos ors i una plata amb el club HCC GT de Vic, i el premi a millor binomi al Campionat d’Europa de Clubs. Marià Clavell també va rebre el guardó a títol individual. Segon millor jugador del món del 2016 segons el World Horseball Ranking, fent binomi amb el tercer millor cavall Djebbond ha completat un any d’èxits de doblets compaginant les dos vessants de jugador i entrenador fins a aconseguir guanyar en total 8 ors i 4 plates.

En aquesta edició dels premis va néixer un nou guardó, la Pilota Jove de Horseball, per reconèixer els èxits esportius dels jugadors més joves. Els guardonats van ser Joan Fatjó i Álvaro Viu. Durant el 2016 Joan Fatjó va aconseguir un or, dues plates i dos bronzes a més del reconeixement com a màxim golejador del Campionat d’Europa de Clubs gràcies al seu equip sub-16 de l’Hípic Club GT i les seleccions catalana i espanyola. Per altra banda, Álvaro Viu, jugador del Club Alforges Centre Eqüestre Camós i de la Selecció Espanyola sub-16, va aconseguir un or, tres plates i un bronze, a més del títol de millor jugador de la Lliga Catalana, millor binomi al Campionat d’Espanya i el de màxim golejador al Torneig Internacional Open Alforges.

Durant l’acte també es va atorgar el Premi Horseball Catalunya a Xavi Purtí, en reconeixement a tota la tasca de difusió i creixement que ha fet pel horseball a Catalunya, treballant-hi des de la vocalia de la Federació Catalana d’Hípica i com a membre de Horseball Catalunya, organitzador de la Lliga Catalana.

Fins a 133 jugadors, jugadores, entrenadors i àrbitres internacionals van pujar a l’escenari a recollir el seu trofeu de reconeixement per haver obtingut durant el 2016 una medalla al Campionat d’Espanya o a nivell internacional, ja fos en els seus respectius clubs o en les seleccions catalana o espanyola.

Entre els diferents premis cal destacar aquells jugadors i jugadores, clubs i entrenador que formen part del Quadre d’Honor del Rànquing Mundial de Horseball. Miquel Julià i Irene Menéndez, millors del món, i Dani Marfà com a segon millor jugador del món dels darrers 8 anys, en les tres categories, elit, femenina i sub 16, Justine Amman, millor jugadora del món 2016, i Marià Clavell i Gil Carbonés, segon i tercer millors jugadors del món del 2016.

També foren reconeguts per formar part d’aquest quadre d’honor, l’entrenador Jordi Serra i els clubs del CEEC de Cardedeu, el Club Alforges i l’Hípic Club GT.

El C.H. Garrotxa, un dels clubs que participa a la Lliga des dels inicis, també va sortir guardonat de la gala. Els jugadors Joan Busquet, Marta Castrillo, Mallol Codony, Laia Mitjà i Eduard Golet, que també n’és l’entrenador, van recollir el guardó per a l’obtenció de la medalla d’or al campionat internacional de horseball Club Open de les Alforges 2016. A més, Eduard Golet, també va ser el màxim golejador en aquest campionat. Així doncs, la nit va ser rodona pels garrotxins.

L’acte va estar presidit per l’Alcalde d’Olot, Josep Mª Corominas, que va destacar la complicitat de la ciutat amb el horseball, on segurament és el lloc del nostre país en que aquest esport és més conegut, i pel President de la Federació Internacional de Horseball, el senyor Federico Cannas, que va animar a tothom a seguir treballant pel horseball com estan fent des de la FIHB per extendre’l a nivell mundial.

També hi foren presents, el vicepresident de la Federació Catalana d’Hípica, Raimon Miret, que va reconèixer els esforços que fan els jugadors per a poder competir en un esport com aquest, Mar Roca en representació del Consell Comarcal de la Garrotxa i Josep Pujols dels Serveis Territorials de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, que va elogiar el munt d’èxits esportius que aconsegueix el horseball i porta el nom de Catalunya a nivell internacional. Francesc Puy i Ramon Fatjó, de Horseball Catalunya, agraïren els esforços de jugadores, jugadors, pares i clubs per fer cada dia més gran aquest esport, així com a les institucions que li donen suport.

Per tercer any consecutiu, els Trofeus dels Premis Horseball Catalunya, van estar dissenyats per l’olotí Martí Gómez i la Pilota de Horseball pel també olotí Jaume Puigmal.