Més d’un centenar de persones planten cara a la islamofòbia a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte es feia una concentració unitària diverses poblacions per posar un toc d’atenció al creixen comportament racista i dels moviments feixistes que estan sorgint arreu del món.

Més d’un centenar de persones es varen concentrar davant l’ajuntament d’Olot en una jornada internacional responent a la crida des de Grècia, on les activistes antifeixistes han de protegir les refugiades dels atacs dels “nazis”.

Aquest dissabte a més d’Olot també es feien concentracions a Molins de Rei i Pineda de Mar. A Manresa, a la plaça Gispert, es farà aquesta tarda a les 18 h, una jornada de lluita amb una xarrada que porta per títol “La repressió de la immigració durant els primers anys del franquisme”, a càrrec de José Miguel Cuesta, historiador i una exposició sobre l’exili.

També es farà una manifestació al Vendrell, feu de PxC, municipi del seu president, August Armengol, que compta amb 3 regidors. Recentment es va presentar la plataforma ‘Respeto’ conformada per PxC i España 2000 (organització que acull ultres amb delictes de sang), la presència de partits ultradretans que van convidar la líder de la xenòfoba PEGIDA al seu acte de presentació és un obstacle per a la cohesió social i la convivència. D’altra banda aquest municipi ha tingut una crescuda important de Democràcia Nacional Joven, sent un dels membres de El Vendrell, Juan de Haro, Cap Nacional de DNJ.

Conjuntament avui en aquesta Jornada internacional de lluita contra el racisme, també hi haurà accions a Atenes, Londres, Glasgow, Berlín, París, Viena, Amsterdam, Copenhaguen, Zurich, Varsòvia, Nicòsia, Nova York, Sydney, Toronto, Seül…

Fotos d’Unitat contra el feixisme i el racisme i CUP Sant Joan les Fonts