Olot en Comú i el PSC Olot commemoren junts la diada de Catalunya en un acte al monument a Lluís Companys

Els grups Olot en Comú i el PSC Olot, han realitzat conjuntament un acte d’una ofrena floral i unes paraules per la diada de Catalunya al monument a Lluís Companys. Albert Bramon, subdelegat del govern espanyol a Girona, ha recordat les primeres diades i ha reivindicat el dret a defensar un projecte polític alternatiu. Aquest acte només va reunir una dotzena de persones i va ser molt criticat a les xarxes socials. A l’acte també estaven presents, Xavier Garcia d’Olot en Comú i Josep Guix del PSC Olot.

Xavier Garcia d’Olot en Comú – L’Onze de Setembre és i ha estat tradicionalment una data assenyalada per a un espai catalanista i d’esquerres com és el nostre. Defensem una Diada nacional amb objectius compartits i que mobilitzi la majoria de la ciutadania d’un país mestís i divers com és Catalunya.

Ens hauria agradat poder celebrar un acte institucional encapçalat per l’ajuntament on tots poguéssim expressar la nostra visió del moment actual, sense amagar les diferències i així ho vam proposar en el darrer Ple sense que ens fessin cas.

El curs polític que iniciem estarà marcat pel repte de mantenir viu l’esperit reivindicatiu i l’onada de lluites als carrers d’aquest 2018: feministes, pensionistes, ecologistes, llogateres o precàries han iniciat un nou cicle de mobilitzacions amb el qual Catalunya en Comú es compromet activament, reconeixent a aquests col·lectius organitzats la legitimitat per marcar l’agenda que ha de guiar la nostra acció institucional.

El context polític actual, tanmateix, fa que aquesta sigui una Diada inusual. En primer lloc, per l’existència de presos i preses polítiques al nostre país, un fet que no pot ser normalitzat. Des de Catalunya en Comú, un cop més, volem mostrar tota la nostra solidaritat amb les persones injustament empresonades i n’exigim la seva llibertat.

En segon lloc, però, la Diada arriba enguany després d’haver aconseguit fer fora del govern de l’Estat el PP i la seva corrupció sistèmica, un fet del qual n’estem especialment orgulloses i que obre un nou escenari d’esperança perquè Catalunya pugui avançar socialment i nacionalment.

Som conscients que queda molta feina per fer. L’Estat autonòmic està esgotat i la via unilateral ha fracassat.

Per això ens emplacem a continuar defensant, des del diàleg i el sentit comú, una proposta nacional inclusiva que permeti desbloquejar l’actual conflicte polític. El reconeixement del dret de Catalunya a decidir lliurement el seu futur i l’aposta per un republicanisme real són, al nostre entendre, dues peces imprescindibles. Només des de la fraternitat podrem plantar cara als nacionalismes excloents i podrem construir una societat realment justa, lliure i igualitària.

Al mateix temps, cal posar en marxa mesures institucionals urgents. Reclamem a la majoria de govern que es reprengui l’activitat actualment aturada al Parlament de Catalunya. I exigim al govern espanyol que retiri tots els recursos contra lleis catalanes presentats al Tribunal Constitucional per part del govern de Rajoy. Igualment, exigim al Govern de la Generalitat que deixi de desatendre les necessitats urgents de la gent i que impulsi polítiques públiques per revertir els efectes de la crisi i de l’austeritat. Cal que el Govern de la Generalitat actuï sense excuses en tots els àmbits de la seva competència, com són l’habitatge, l’ocupació, la seguretat, les escoles bressol o la protecció i gestió del territori. La ciutadania està esperant.

Us animem doncs a participar en aquest Onze de Setembre per fer avançar Catalunya i construir així un país feminista, amb justícia social i ambiental i on els nostres drets i llibertats no siguin mai més vulnerats. BONA DIADA i VISCA CATALUNYA.

Fotos: Olot en Comú