Olot registra un 86% d’ocupació turística de mitjana per Festes del Tura

Comparteix-ho amb els teus amics:

Suposa un increment del prop del 27% en relació a l’any passat. Les Festes tanquen un estiu en què, de mitjana, s’han atès un 9% més de visitants que al 2016.

Les Festes del Tura han portat unes bones dades turístiques. Durant els dies de Festes, l’Oficina d’Informació ha augmentat un 7% les atencions fetes en relació a l’any passat. Pel que fa als allotjaments d’Olot han omplert aquests dies, de mitjana, el 86% de les places disponibles. Representa un increment del 26’8% en relació a l’any passat. Les nits amb més ocupació han estat aquest passat divendres amb un 95’3% de les places plenes i dissabte amb el 93%.

La Festa Major d’Olot ha estat el colofó a una temporada d’estiu en què Olot ha continuat augmentant el número de persones ateses a l’Oficina de Turisme. Durant els mesos de juliol i agost, 8.575 han demanat informació a l’Oficina, una xifra que representa un increment del 9% respecte als mateixos mesos de l’any passat. L’increment del mes de juliol ha estat del 18’8% mentre que a l’agost ha estat del 3’7%. Durant el mes passat, l’Oficina d’Informació Turística va batre el rècord d’atencions. El dimarts 8 d’agost, 342 persones van demanar informació a l’Oficina, una xifra que no s’havia registrat mai des de l’any 2010 quan es van començar a recollir dades d’atencions.

La procedència dels turistes ha estat majoritàriament de Catalunya (36’7%), sobretot de comarques de Barcelona, i també d’Europa (30’3%), amb França, Països Baixos i Bèlgica al capdavant. Lleugerament inferior ha estat el percentatge de visitants procedents de l’Estat Espanyol (25’1%): València, Euskadi i Madrid són les comunitats de les quals Olot rep més persones interessades en visitar la ciutat i la comarca. La gran majoria (56%) arriben motivats per a descobrir la natura i en concret els volcans, i reben informació d’indrets com el volcà Montsacopa, la Moixina i el Parc Nou. També es mostren interessats en fer activitats (rutes a peu o en bicicleta) i visitar els museus.

Info: Ajunt. Olot