Primera edició a la Garrotxa del Dia a Cavall amb 18 centres eqüestres confirmats

Comparteix-ho amb els teus amics:

La jornada de portes obertes, que inclourà passejades a cavall i poni gratuïtes i demostracions, se celebra el dissabte 16 de setembre al matí

L’objectiu del Dia a Cavall, presentat al Consell Comarcal de la Garrotxa, és apropar el món del cavall a la població general. Així ho ha explicat Eduard Golet, responsable del centre Hípic Garrotxa, un dels centres que participa en el projecte d’activitats eqüestres. Tota la informació de la jornada es pot trobar a www.diaacavall.cat on cada un dels centres explica quines activitats es faran al la seva hípica, quina demostració es farà (exhibicions de horseball, salt d’obstacles, doma clàssica, carrusels, etc), i què cal fer per reservar l’activitat.

Abans, Joan Espona, president d’Adrinoc, ha emmarcat la l’acció pilot del Dia a Cavall, dins del Projecte d’activitats eqüestres, que aquest 2017 també ha realitzat altres accions com trobades interprofessionals per a Teràpies Assistides amb Cavalls o xarxes de senders a cavall intercentres a més d’un viatge d’intercanvi a Provença i l’organització d’un fam trip que es durà a terme els propers mesos.

Elisenda Guillaumes, directora Territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, ha posat èmfasi en la necessitat de dinamitzar econòmicament les zones rurals, i en la gran possibilitat que les activitats eqüestres en puguin ser uns actors principals.

El Dia a Cavall, iniciativa pionera a Catalunya, vol seguir el camí de països com França o Alemanya en què la jornada de portes obertes als centres eqüestres s’ha convertit en una festa nacional. I espera que en les següents edicions es pugui ampliar el nombre de centres participants.

El Dia a cavall és una acció pionera del projecte Activitats eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals impulsat i liderat per Adrinoc. Hi participa activament Aceegi (l’Associació de Centres Eqüestres Esportius de Girona) i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Hípica. Equipassio.com i Decathlon s’encarreguen dels obsequis.