VÍDEO: Neix la Xarxa Economia Social de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el marc de la Fira de Sant Lluc, el dissabte 20 d’octubre a la plaça Campdenmàs a Olot de 10h a 20h. tindrà lloc la fira Aplec-tek en la seva segona edició després de l’èxit de la primera que es va fer a Olot al mes de juny.

Tradicionalment els aplecs a Catalunya eren trobades de celebració amb actes dedicats al coneixement, a la diversió, i a la unió de les persones aplegades. Amb la intenció de recuperar el sentit original de la paraula i reivindicar la nostra cultura pròpia i singular, proposem el segon Aplec-tek de la Garrotxa. El tek, fa referència a la paraula grega que descriu formes tecnològiques respectuoses amb les persones i l’entorn.

Així doncs, el dissabte 20 d’octubre a la plaça Campdenmàs es podran conèixer iniciatives basades en el respecte per a les sobiranies que empoderen a la gent i a la comunitat, a nivell econòmic, ecològic i social. Ens podrem submergir-nos en el model de l’economia social i solidària cap al que caminem. Podràs canviar-te de comercialitzadora elèctrica, de banc i de telecomunicacions, podràs entrar a formar part de la mobilitat sostenible i col·laborativa, podràs conèixer models d’habitatge cooperatius, i molt més.

Activitats que es realitzaran durant el cap de setmana:

– El divendres 19: documental “FoodCoop” i debat sobre com escalar el cooperativisme agroecològic. Hi haurà una fila 0 de persones expertes amb la temàtica per obrir el debat (al Núria Social).

– El dissabte 20: Xerrada-taller Economia Circular a càrrec de Tarpuna SCCL a les 11h plaça Campdenmàs.

– Dinar popular que organitza el CDR d’Olot (es poden comprar tiquets del dinar al Cacau i al Núria Social i valen 10 euros).

– El dissabte 20: Taula rodona de finances ètiques a les 17 h a la plaça Campdenmàs (vindrà Coop57, Fiare, Arç, FETS, entre altres).