Tempesta Esvaïda arriba aquest diumenge al Teatre Principal d’Olot 80 anys després de la seva estrena

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Orquestra Camera Musicae, sota la direcció del premiat Diego Martin-Etxebarria, presenta a Olot aquesta comèdia lírica en tres actes amb un cast de veus de primer nivell i la participació del Cor Lieder Càmera

Les obres d’art segueixen uns atzars imprevisibles. Moltes acaben caient en una letargia que pot durar dècades fins que la inquietud de la recerca les fa reviure i les reubica en la història. Aquest és el cas de la comèdia musical en tres actes Tempesta esvaïda —inicialment, Tempesta d’estiu— amb text de l’escriptora figuerenca Carme Montoriol (1893-1966) i música de Joaquim Serra (1907-1957), estrenada el 7 de novembre de 1936, en plena Guerra Civil, al Teatre Nou de Barcelona.

L’any 2016, a manera de commemoració del 80è aniversari de la seva estrena i dels cinquanta anys de la mort de Montoriol, la Generalitat de Catalunya n’ha impulsat la recuperació integral gràcies a una producció en versió concert, lleugerament escenificada, que aglutina el bo i millor de l’escena musical del nostre país. Hi participen l’Orquestra Camera Musicae sota la direcció del premiat Diego Martin-Etxebarria, així com el Cor Lieder Càmera que hi té un paper molt destacat. Els solistes vocals són els reconeguts Roger Padullés (tenor), Elena Copons (soprano), Toni Marsol (baríton), Anna Alàs i Jové (mezzo), Xavier Mendoza (baríton) i Tànit Bono (mezzo), entre altres.

Aquest projecte de recuperació del patrimoni musical català l’ha liderat l’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana (Adep.Cat) en col·laboració amb l’editorial gironina Ficta, que ha revisat i editat les partitures i el text d’aquesta obra de teatre líric.

La història se situa en un poble del litoral català. El retorn d’un mariner que havia estat enamorat d’una noia que ara és casada, commocionarà la vida de la germana petita d’aquesta que, després d’un intent de suïcidi per gelosia, veurà esvair-se la tempesta del seu cor quan el seu amor sigui finalment correspost.

Tempesta esvaïda es podrà veure aquest diumenge 19 de març, a les set de la tarda, al Teatre Principal d’Olot.


‘Tempesta Esvaïda’. Foto: Martí E. Berenguer.