Torna per Sant Jordi el Gran Dictat a Olot

El Gran Dictat es farà a la plaça de Campdenmàs i es la seva 4a edició

Aquesta és la 4a edició del Gran Dictat Popular que organitza el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa amb la col·laboració d’organismes de l’Administració i els centres educatius.

Com cada any, hi ha tres categories:

  • A: de 5è de primària a 2n d’ESO
  • B: de 3r d’ESO a 18 anys
  • C: més de 18 anys

I un premi per a cada categoria:

  • El premi de la categoria A són 150 euros per a l’aula del nen o nena guanyador, amb el suport de l’Institut Municipal d’Educació.
  • El premi de la categoria B està patrocinat per Kayaking Costa Brava i consisteix en una excursió en caiac per a dues persones a Tamariu, Castell o Portlligat.
  • El premi de la categoria C està patrocinat per Turisme Garrotxa i és una nit en una casa rural de la Garrotxa, per a dues persones, amb esmorzar inclòs, o un àpat pel mateix valor econòmic en un restaurant de la Garrotxa.

Aquest dictat no és un dictat, sinó la lectura d’un conte en què falten 15 paraules, i que els participants han d’anar omplint mentre escolten aquesta lectura. Aquest 2018, Àgata Losantos és l’autora del conte que es llegirà.

En el Gram Dictat Popular es tenen en compte els encerts, no pas els errors, de tal manera que les persones de la categoria A que escriuen bé 3  paraules de les 5, entren al sorteig d’un premi; els de la categoria B, hi entren si n’escriuen bé 7 de les 10 i, finalment, els de la categoria C entren en el sorteig d’un premi si n’encerten 12 de 15.

El Gran Dictat es farà a la plaça de Campdenmàs i abans de l’entrega de premis es podrà veure l’espectacle Al mar-Maragall, d’Anna Martínez, sobre poemes musicats de Joan Maragall, gràcies a la col·laboració de l’Institut de Cultura d’Olot.