Un oli d’oliva verge de l’Empordà, guardonat a Los Ángeles entre els millors del món

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’oli d’aquest celler de l’Empordà s’elabora de forma artesanal i exclusivament amb les olives produïdes a les finques de l’empresa

L’oli d’oliva verge extra Clos de la Torre, produït per l’empresa Oleícola de l’Empordà, ha estat guardonat entre els millors del món a Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition, als Estats Units, una de les competicions més prestigioses del sector que s’ha celebrat aquest passat mes de març. L’oli d’oliva elaborat en aquest petit celler de Rabós d’Empordà, ha obtingut una medalla de plata, un premi que segons Martí Clos, gerent de Clos de la Torre, “reconeix la qualitat del nostre producte i la gran cura que sempre hem posat en la seva elaboració” . “Aquesta distinció és important per posicionar el nostre producte en el mapa internacional ” afegeix Clos.

Oleícola de l’Empordà ha format part d’aquest certamen juntament amb 368 productors procedents de països com Argentina, Austràlia, Xile, Xina, Croàcia, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Japó, Marroc, Portugal, Espanya, Sudàfrica, Tunísia, Turquia, Uruguai i Estats Units. En aquest concurs, que aquest any ha rebut 600 mostres, es reuneixen els principals professionals del sector i es concedeixen les medalles als millors olis del món.

Elaboració artesanal

Oleícola de l’Empordà produeix un oli de gamma alta i un altre de consum de proximitat. A més, elaboren olivada d’olives verdes i negres, melmelada d’olives i mel, i oli ecològic. Aquests productes van adreçats a mercats gourmet i delicatessen , botigues especialitzades i establiments de restauració. “Els consumidors valoren cada vegada més els olis de qualitat perquè són exquisits i aporten a qualsevol plat, cru o cuinat, uns aromes i sabors únics”, destaca Martí Clos.

L’oli Clos de la Torre està produït exclusivament per la collita d’olives de les finques de l’empresa situades a Garriguella, Rabós d’Empordà, Espolla i Peralada per tal de tenir la absoluta garantia de que són de la màxima qualitat.

L’oli verge extra Clos de la Torre, molt fruitat i amb un gran equilibri, i molt ric en aromes i gustos, s’elabora amb tres varietats d’oliva: l’argudell, (autòctona de l’Empordà), la picual ( d’origen andalús) i la frantoio ( autòctona de la Toscana italiana), plantades a les seves finques de l’Empordà. I s’envasa en ampolles de vidre fosc i llaunes metàl·liques per protegir-lo de la llum.

L’empresa ven principalment a països del nord d’Europa, com Dinamarca i el Regne Unit, i Estats Units, mitjançant la cadena d’aliments de luxe Zingerman’s Delicatessen de Michigan. A més, està treballant per exportar al centre d’Europa, a països com Àustria i Alemanya; ha començat a introduir-se a Filipines i Singapur i manté contactes amb a Dubai i Doha perquè l’oli d’oliva d’aquest petit celler de l’Empordà es pugui comprar a tota la regió asiàtica.

L’empresa, propietat d’una de les famílies de més tradició oleícola de l’Empordà, va iniciar la seva trajectòria moderna fa vint anys; el seu gerent representa la quarta generació. Al 2011 es va construir un celler a Rabós d’Empordà , unes instal·lacions que permeten elaborar el producte de forma artesanal i amb les màximes garanties de qualitat.