Un Olotí està creant el Wallapop de les empreses locals

Foto: Aleix Lagares

El Wallapop de les empreses locals

Foto: Aleix Lagares

L’emprenedor Garrotxí Aleix Lagares Tané, ha entrat dins el programa Internacional Explorer del Banc Santander, un programa de desenvolupament de projectes amb base tecnològica i científica.

En aquest programa, Lagares s’ha proposat crear una aplicació mòbil centrada en les empreses locals i els seus productes, on la prova pilot de la mateixa vol portar-la a terme a la ciutat d’Olot.

Creu que la ciutat garrotxina ha de ser el punt de partida del seu projecte, ja que compleix a la perfecció les bases que necessita perquè l’aplicació tingui èxit. Això comporta tenir un nucli comercial important i un gran volum de persones consumidores dels productes de proximitat, així com empreses creadores de productes amb denominació d’origen.

El jove vol incorporar perfils empresarials, però també perfils personals, on ambdues bandes podrien obrir una nova via de comunicació directa a través de missatges. També inclouria una tecnologia anomenada “Geofencing”, on l’essència és la geolocalització vinculada a les notificacions push.

Aleix ja té el primer prototip. L’està posant en pràctica i fent els últims retocs amb l’ajuda d’alguns dels seus clients de l’agència de màrqueting, que ja té actualment a Olot. Una vegada tingui validat el prototip i el model de negoci, vol començar a desenvolupar per treure-la a les principals plataformes de descàrrega d’Apple i Android.

Ha batejat el projecte amb el nom de POPUO, les sigles signifiquen Purchase Online – Pick Up Offline, que significa comprar online i recollir offline. L’eslògan del projecte el podem veure a la web de l’aplicació: www.popuoapp.com, “Redefinint el comerç local”.

El programa del Explorer “Joves amb Idees” finalitza el juny i en cas de ser guanyador del seu centre, el parc de recerca de la UAB, passaria a la següent ronda a escala nacional. En aquesta ronda optaria als premis estatals, on a més a més del reconeixement, podria ser premiat amb un finançament pel projecte de fins a 30.000€.

“Aleix Lagares Tané de 25 anys i originari d’Olot. Estudiant universitari del grau de Marketing Digital a l’Euncet Business School, universitat adscrita a la UPC. És el CEO i consultor de marketing a l’empresa AYONOW.”