VÍDEO: Acte de compromís amb el Referèndum

Comparteix-ho amb els teus amics:

El cap de l’Executiu, juntament amb el vicepresident del Govern, ha encapçalat l’acte de Compromís amb el Referèndum

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat aquest matí, juntament amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, l’acte Compromís amb el Referèndum, amb el qual, ha afirmat, “el Govern de Catalunya referma solemnement, enfront d’amenaces i intents de limitació de la nostra capacitat d’autogovern, la seva determinació a preparar, convocar i celebrar el referèndum volgut per la immensa majoria dels catalans”.

L’acte s’ha iniciat amb la lectura del manifest Compromís del Govern de Catalunya amb el Referèndum, a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. A continuació, tots els membres del Govern han signat el document i, un cop acabat l’acte, també l’han subscrit tots els secretaris i directors generals, que han assistit a l’acte, unes 200 persones en total.

Carles Puigdemont ha assegurat que amb la signatura d’aquest manifest, “no només refermem aquest compromís, sinó que diem també solemnement que exactament com ha estat el procés que ens ha dut fins aquí, aquesta preparació, convocatòria i celebració no la fem a dues o a quatre mans, sinó que són moltes les mans que l’organitzen, el convoquen i el celebren”.

En aquest sentit, ha subratllat que el Govern “és el vehicle a través del qual el poble de Catalunya i el seu Parlament ens convoquen a tots a les urnes per decidir el seu futur, com ho fan totes les nacions democràtiques quan els arriba aquesta hora”.

El cap del Govern ha fet notar que la majoria de catalans que vol el referèndum “uneix gent que pensa molt diferent sobre el model de país, sobre la conveniència o no que Catalunya sigui un estat independent”. “Una immensa majoria, per tant, tal com és el nostre país: diversa, plural, amb les discrepàncies inherents a tota societat democràtica però amb la voluntat també inherent de resoldre-les de la manera com ho resolen les democràcies avançades i sanes”, ha reblat.

En l’acte també ha intervingut el vicepresident Junqueras, qui ha remarcat que “és imprescindible recordar que el compromís amb la democràcia, amb les urnes i amb el referèndum, és de cadascun de nosaltres i compartit per tots nosaltres”. I ha afegit que “tots ens hi conjurem amb aquest compromís, en el sentit més generalista possible d’aquesta paraula i també en el sentit etimològic, que és jurat conjuntament, jurar-nos els uns als altres que farem tot el que correspon perquè els ciutadans de Catalunya puguin participar, celebrar i guanyar aquest referèndum”.

Info i foto: Generalitat de Catalunya