VÍDEO: “Estiu 1993” optarà a millor pel·lícula estrangera als Oscars

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Garrotxa serà mostrada al públic nord-americà i a tot el món a la Gala dels Oscars, gràcies a la pel·lícula de Carla Simón “Estiu de 1993”

La pel·lícula catalana rodada a la Garrotxa “Estiu 1993” ha estat l’escollida per representar el cinema espanyol als Oscars. La votació s’ha fet a l’Acadèmia del Cinema de Madrid. Aquesta pel·lícula autobiogràfica de la mateixa directora lluitarà per aconseguir l’Oscar al millor film estranger a la gala dels Oscars que es farà a finals d’any a Hollywood.

“Estiu 1993” a estat seleccionada per davant de treballs com “1898. Los últimos de Filipinas” i “Abracadabra” entre 42 films més.

“Estiu 1993” està avalada per la gran quantitat de reconeixements i premis arreu del món. A la Berlinale, Carla Simon va recollir el premi a la millor òpera prima i la distinció especial del jurat en la secció Generation Kplus. També ha guanyat la Bisnaga d’Or al millor llargmetratge espanyol en el vintè Festival de Màlaga i s’ha emportat el guardó al millor llargmetratge del FIC-CAT. Simon també ha obtingut el guardó a la millor direcció de la secció oficial del Festival de Cinema de Buenos Aires.

La història parla sobre Frida, una nena de sis anys que afronta el seu primer estiu amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare. La pel·lícula està protagonitzada per Laia Artigas, que interpreta a la nena protagonista. Al costat d’ella estan Bruna Cusí (‘Incerta glòria’) i David Verdaguer (‘10.000 KM’, ‘No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas’), entre d’altres.

Carla Simón (1986, Barcelona) es va graduar en 2009 en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, després d’haver passat un any a la Universitat de Califòrnia, on va dirigir els curtmetratges experimentals ‘Women’ i ‘Lovers’. En 2011, durant la seva estada en la London Film School, va dirigir el curtmetratge documental ‘Born Positive’ i la ficció ‘Lipstick’, els dos seleccionats en nombrosos festivals internacionals. ‘Estiu 1993’ és el seu salt al llargmetratge a més de ser una història basada en la seva complexa infància.

Les Planes d’Hostoles organitzarà un reconeixement la jove directora Carla Simón

El proper 16 de setembre des de l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles i amb coordinació amb la productora IniciaFilms hem organitzat l’acte de reconeixement als premis que ha obtingut la jove directora Carla Simón amb la seva primera pel·lícula “Estiu 1993”.

L’acte que se celebrarà a la Sala Polivalent seguirà el següent programa:

18:30 h Obertura de portes, photocall i signatura de pòsters per part de la Carla i la majoria dels actors que han participat en la pel·lícula.

19:30 h Pregó de la Festa de la Santa Espina a càrrec de la mateixa directora i dels actors

20:00 h Projecció de la pel·lícula

IMPORTANT: per accedir a la Sala Polivalent serà imprescindible portar la invitació que es pot recollir a Llibreria Serra, Estanc Irene o a les Oficines de l’Ajuntament.