VÍDEO: Ferran Carbonell Arcos canta enguany el tradicional Cant de l’Àngel a l’Església del Carme d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Amb motiu de la Festa de Pasqua de Resurrecció, Ferran Carbonell Arcos canta enguany el Regina Coeli

Al final de la missa solemne de Pasqua a Església del Carme d’Olot, es canta el tradicional Regina Coeli. El canta enguany el nen Ferran Carbonell Arcos. Acompanyament l’orgue per Albert Carbonell. Ferran Carbonell és alumne de l’Escola Municipal de Música d’Olot. Veure vídeo.

El Regina Coeli o Cant de l’Àngel (per mots llatins “Reina del Cel”) és una oració mariana i cristològica de l’Església catòlica en honor de la Verge Maria, una composició litúrgica a manera de felicitació a Maria per la resurrecció del seu fill Jesucrist. L’oració substitueix el rés de l’Àngelus durant el temps pasqual. Litúrgicament està prescrita en el breviari romà des de les Completes del Dissabte Sant fins a l’hora nona del dissabte posterior a Pentecosta. Ha de ser cantada o resat en cor i dempeus.

Si bé aquesta oració és d’autor desconegut, la tradició l’atribueix a Sant Gregori el Gran, el qual hauria sentit els tres primers versos cantats per àngels mentre caminava descalç un matí en una processó a Roma, i als que va afegir la quarta línia. També ha estat atribuïda a Gregori V, encara que amb poc fonament. En tot cas, se la coneixia al segle XII i els frares menors ja la resaven després de l’ofici de Completes durant la primera meitat del segle XIII, el va permetre popularitzar-la i expandir-la per tot el món cristià.

L’himne encara és un dels més populars i resat pels catòlics -fins i tot fora del preceptiu temps pasqual- fins al dia d’avui. Ha estat igualment font d’inspiració per a compositors musicals polifònics i moderns. Mozart, per exemple, va compondre una peça amb el text del Regina coeli.

Vídeo: Toni Linares