VÍDEO: Més de 1700 persones repartides en més de 230 equips participen en la Trailwalker

Un cop més la Trailwalker ha sortit d’Olot. Més de 1700 persones repartides en més de 230 equips han iniciat a les 10 d’aquest matí el desafiament d’Intermón Trailwalker, recórrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores, per la lluita contra la pobresa i el dret a l’aigua.

Aquest matí des del recinte firal s’ha donat el tret de sortida a la consolidada Trailwalker, la primera cursa d’aquesta temporada 2018, de les que seguiran la d’Euskadi al mes de maig i la de Madrid al juny. Més de 1500 persones repartides en més de 270 equips de 6 (4 persones de cada equip caminen i 2 els donen tot el suport necessari des del cotxe de suport) són les que hauran d’intentar recórrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores i transcorre pels entorns naturals de la Via Verda de Girona, des de la localitat d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols, per la lluita contra la pobresa i el dret a l’aigua.

Aquest any es pretén mantenir el nombre d’equips inscrits al circuit Trailwalker, ja que a la prova de Girona, repeteix la d’Euskadi, que se celebra per segona vegada el 19 i 20 i de maig al voltant de les Muntanyes de Vitòria i l’embassament d’Ullibarri-Gamboa i per a la qual ja hi ha gairebé 100 equips inscrits, i la de Madrid, que com en edicions anteriors recorrerà la Serra Nord i la Vall de Lozoya el 2 i 3 de juny i ja compta amb més de 100 equips inscrits. En total, a dia d’avui seran més de 470 equips que lluitaran amb els seus quilòmetres contra la pobresa i pel dret a l’aigua a l’Oxfam Intermón Trailwalker, i als que s’aniran sumant molts més equips, ja que les inscripcions per a Euskadi i Madrid segueixen obertes.

El repte solidari

L’Oxfam Intermón Trailwalker és el repte solidari i esportiu per equips que més recapta al nostre país, superant en les últimes edicions el milió d’euros en donatius. Fins a la data, els equips que s’enfrontaran al repte 2018 en qualsevol de les seves proves ja porten recaptats més de 400.000 €, xifra que seguirà creixent fins a la finalització de la prova de Madrid al juny. Tota la recaptació del Trailwalker, Oxfam Intermón la destina als més de 400 projectes que té a tot el món per a la lluita contra la pobresa i el dret a l’aigua.

El repte solidari és el component principal de l’Oxfam Intermón Trailwalker, a més del treball en equip, la preparació esportiva i el desafiament físic i mental. Sota el lema “Quilòmetres que canvien vides”, cada equip que participa al Trailwalker es compromet a recaptar, abans de l’esdeveniment elegit, un mínim de 1.500 euros per donar suport als projectes d’Oxfam a tot el món. Aquest import el recapten mitjançant donatius que familiars, amics, coneguts o empreses els aporten mitjançant el perfil que cada equip té a la web del Trailwalker, arribant alguns equips a recaptar quantitats superiors a 5.000 euros.

El desafiament de l’Oxfam Intermón Trailwalker consisteix a recórrer 100 km en un màxim de 32 hores. No és una cursa ni és per relleus, sinó que els quatre membres que formen cada equip han de començar i acabar junts el seu repte, que transcorre a través d’entorns naturals, mentre que dues persones de l’equip els ofereixen tota l’assistència necessària en cotxe a al llarg del recorregut. D’aquesta manera, cada equip del Trailwalker esdevé un exemple de solidaritat, esportivitat i treball conjunt.

Vídeo: @OITrailwalker
Foto: @Olotuit

RELACIONAT: