VÍDEO: Més d’un miler de persones a la trencada de mona pels que no tenen padrins a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Multitudinària trencada de mona pels que no tenen padrins a Olot, que enguany comptava com a convidat a Joan Coma, regidor de Vic a qui el Tribunal Constitucional demanava 8 anys de presó per dir una metàfora

Una plaça major d’Olot plena de gom a gom posa de manifest que la trencada de mona ja és tota una tradició a la ciutat els dilluns de pasqua. Aquest any per trencar la mona, Lluís Riera de la pastisseria Cacau ha convidat a Joan Coma, regidor de Vic a qui el Tribunal Constitucional demanava 8 anys de presó per dir en el ple de Vic la metàfora “per fer la truita cal trencar els ous”. Veure vídeo.

GALERIA FOTOGRÀFICA AQUÍ

Enguany ha estat la novena trencada de mona organitzada per Lluís Riera de la pastisseria Cacau. El lema d’aquesta edició que ens porta en Lluís és “Per repartir la mona cal trencar els ous”.

Per l’ocasió s’ha realitzat una mona gegant de 60 kg i 2,24 metres d’alçada amb més de 300 ous de xocolata negra, de llet i blanca. La creació d’una d’aquestes mones per la “trencada”, comença després de nadal on es busca una temàtica, després arriba el disseny i la feina, que en aquesta ocasió ha estat d’aproximadament d’entre 80 i 100 hores. Als parlaments com ja és habitual, es fa una reclamació popular, en aquest cas es va fer referència al referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Com a dret legítim i necessari, com a reivindicació social i popular, volem data i pregunta i a la precarietat del nucli antic d’Olot. Veure vídeo.