VÍDEO: Una cinquantena d’exposicions per veure a la XIII edició de la Biennal Olot Fotografia

Les exposicions es podran visitar fins al 25 d’agost a Olot i a Castellfollit de la Roca.

Fotògrafs d’arreu de Catalunya, Espanya, Regne Unit, Alemanya, França i Argentina presenten els seus treballs a la Biennal.

Prop de 50 exposicions conformen la programació de la XIII edició de la Biennal Olot Fotografia, de les quals 38 estan repartides en diferents espais del centre d’Olot i una desena a Castellfollit de la Roca. Artistes de llarg recorregut i fotògrafs emergents presentaran els seus treballs de fotografia creativa, amb la voluntat de donar una visió diferent i sorprendre a l’espectador.

En aquesta ocasió de la mostra venen artistes de diversos punts de la geografia catalana, però també d’Espanya, Alemanya, Regne Unit, França i Argentina. L’organització de la Biennal ha rebut prop de 100 propostes d’exposicions, de les quals ha escollit les 47 que es podran veure en sales d’exposicions, bars i cafeteries, del 27 de juliol al 25 d’agost. L’entrada a totes les exposicions és gratuïta.

Activitats complementàries a la XIII Biennal Olot Fotografia

La XIII Biennal Olot Fotografia s’inaugurarà el divendres 27 de juliol, a les 19 h, al pati de l’Hospici. El cap de setmana del 28 i 29 de juliol s’organitzaran diverses activitats complementàries, com la presència de fotògrafs amb una càmera minutera que faran retrats gratuïts, intercanvis de fotografies, una taula rodona sobre fotografia i mitjans digitals i el lliurament del premi Miquel Galmes a la trajectòria fotogràfica, entre altres.

L’últim cap de setmana de la biennal, el 25 i 26 d’agost, s’organitzarà una fira d’autor a la plaça Clarà on tots els fotògrafs podran vendre les seves obres.

Programació XIII Biennal Olot-fotografa 2018

Nota Per participar als tallers es necessari enviar un e-mail al info@olotfotografa.cat especifcant en quins esteu interessats a participar per poder fer la reserva.

L’organització es reserva el dret d’efectuar qualsevol canvi pertinent a la programació.

Divendres 27 De juliol

– 18 h. Acte poètic a la Sala d’Actes de l’Hospici. “L’ombra és allargada, imatge i paraula”. Acte paral·lel a l’exposició de Pep Busquet.

– 19 h. Inauguració ofcial de la XIII Biennal Olot-Fotografa 2018 a l’Hospici. Seguit de les presentacions individuals dels autors que exposen a l’Hospici.

Dissabte 28 juliol

– 10 h. Càmera minutera. Durant tot el matí al Firal en els actes de la Biennal Photo-Phiral la presencia de fotògrafs minuters que ens immortalitzaran aquest moments. Animeu-vos a fer-vos un retrat gratuït!

– 10 h. Presentacions individuals. Col·leccions de l’església vella de Castellfollit de la Roca.

– 10 a 13 h. Photo-Phiral. Al fral intercanvi de fotos, en penges una i te n’emportes una altra. És una iniciativa de Barbastro Foto.

– 11.30 h. Continuació de les presentacions dels autors a la sortida a l’Hospici.

– 16.30 h. Taula rodona. Fotografa i mitjans digitals. Avantatges i controvèrsies de ser visibles a les xarxes socials. Ponents: Sandra Martorell (moderadora), Cristina Otero (artista) i Clara Merin (experta en comunicació en instituciones culturales i art). Organitza UOC.

– 18.30 h. Visionats dels fnalistes de la beca Olot Fotografa 2019. A la sala d’actes de l’Hospici, en sortirà el guanyador de la beca Olot Fotografa 2019.

– 22 h. Sopar i entrega del premi Miquel Galmes a la trajectòria fotogràfca. I entrega de premis dels participants a la Biennal.

Diumenge, 29 juliol

– 9 h. Taller de positivat al carbó, a càrrec de Javier de Reparaz. Preu 50 €. Màxim 8 persones.

– 10 h. Performance “La Porta de l’Infern de Rodin”, a l’església de Sant Ferriol, a càrrec de Quim Dasquens.

Divendres, 24 d’agost

– 20 h. Taller fotografa nocturna, introducció a Photopills. A càrrec de Quim Dasquens. Preu 20 €. Pels participants de la Biennal gratuït.

Dissabte, 25 D’agost

– 10 h. Fira d’autor a les voltes de la Plaça Clarà (sector cafeteria l’Arcada). Tothom que ho desitgi pot oferir la seva obra. L’organització posarà les taules i les cadires. No es poden presentar fotografes emmarcades. La fra s’acaba a les 20 h. Preu 10 €. Pels participants de la Biennal, gratuït.

Diumenge, 26 D’agost

– 10 h. Sessió de nu. Com es de costum, es realitzarà una sessió de nu per un nombre reduït de participants, el preu de la inscripció es de 75 €. amb el ja tradicional esmorzar inclòs. Més informació al info@olotfotografa.cat. Places molt limitades!

Per reserves i informació info@olotfotografa.cat i al 609 728 418

Tallers XIII Biennal Olot-fotografa 2018

Nota: Per participar als tallers es necessari enviar un e-mail al info@olotfotografa.cat especifcant en quins esteu interessats a participar per poder fer la reserva.

L’organització es reserva el dret d’efectuar qualsevol canvi pertinent a la programació.

DISSABTE, 28 JULIOL

– 10 h. Càmera minutera. Durant tot el matí al Firal en els actes de la Biennal Photo-Phiral la presencia de fotògrafs minuters que ens immortalitzaran aquest moments. Animeu-vos a fer-vos un retrat gratuït!

DIUMENGE, 29 JULIOL

– 9 h. Taller de positivat al carbó, a càrrec de Javier de Reparaz. Preu 50 €. Màxim 8 persones.

DIVENDRES, 24 D’AGOST

– 20 h. Taller fotografa nocturna, introducció a Photopills. A càrrec de Quim Dasquens. Preu 20 €. Pels participants de la Biennal gratuït.

DIUMENGE, 26 D’AGOST

– 10 h. Sessió de nu. Com es de costum, es realitzarà una sessió de nu per un nombre reduït de participants, el preu de la inscripció es de 75 € amb el ja tradicional esmorzar inclòs. Places molt limitades!

Per reserves i informació info@olotfotografa.cat i al 609 728 418

RELACIONAT: