VÍDEO: Un implicat a Olot per traficar amb armes de guerra d’una organització internacional

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’operatiu que es va dur a terme el passat més de gener va permetre detenir diverses persones implicades en la comercialització d’armes de guerra, una d’elles a Olot. Ara la Policia Estatal ha donat a conèixer el recompte final de l’arsenal

En el mes de gener es va culminar l’operatiu “Portu” amb la desarticulació d’una banda criminal dedicada al tràfic d’armes, principalment de guerra que operava a escala internacional. En total, s’han detingut a cinc persones, quatre homes i una dona, tots de nacionalitat espanyola, una de les quals a Olot i la resta a Galdácano i Guetxo (Biscaia) i a Liendo (Cantàbria). Aquesta operació formava part del seguiment que es va dur a terme de les armes utilitzades en l’atemptat contra el museu jueu de Brussel·les al maig del 2014, en què van morir quatre persones. Veure vídeo.

Aquesta organització ja desmantellada tenia com a principal funció en l’adquisició de les armes per via legal i inutilitzades per posteriorment modificar-les per a la seva reparació i reactivació i posar-les en circulació un altre cop de manera il·legal. Es van fer sis registres, A Getxo la policia hi va descobrir un sofisticat taller on es manipulava i es tornava a reactivar i modificar tot l’armament perquè estigues totalment operatiu.

La policia estatal ha donat a conèixer el recompte final de totes les armes confiscades en l’operació. En total més de 9.000 fusells CETME de diferents models, gairebé 1.000 més de les marques Bergmann, Mauser i Beretta, metralladores antiaèries, pistoles i nombrosos revòlvers, uns 400 obusos i granades, que van haver de ser retirades pels especialistes del TEDAX-NRBQ.

Per no aixecar sospites, aconseguien les armes a través d’una empresa establerta de manera legal dedicada a la venda de material esportiu, però que, no tenia els permisos necessaris per a la venda d’aquest material. En l’operació s’ha comptat amb la col·laboració de l’Europol.

Fotos i vídeo: Policia Nacional Espanyola