VÍDEO: El Ball de l’hora fa vibra al carrer Baix del Tura

Comparteix-ho amb els teus amics:

El nou canvi d’horari no fa canviar les ganes de festa i durant exactament una hora i amb remullada inclosa, prop d’un miler de persones varen gaudir d’una bona estona prèvia just a la Turinada. Veure vídeo.

El Ball de l’Hora és un acte de llarga tradició i molt popular de les Festes del Tura d’Olot, creat per la Penya AOAPIX el 1991. El seu funcionament és tant senzill com efectiu i es tracta d’un ball amb musica enllaunada d’una hora exacte (ni un minut més ni un minut menys) en un carrer estret del casc antic de la ciutat, que majoritàriament ha sigut el carrer Baix del Tura just davant de la patrona de la ciutat.

El Ball de l’Hora és el fi de festa d’un altre gran acte popular de les Festes del Tura d’Olot com és “La Turinada”. La Penya AOAPIX va celebrar 17 edicions de Turinades amb Ball de l’Hora final fins al 2007 quan els socis de la Penya van decidir deixar d’organitzar aquests actes. El relat de tots aquests anys estan molt ben explicats a l’Historia de la Turinada i el Ball de l’Hora per part de la AOAPIX.

Però aquests actes no van desaparèixer ja que ja formaven part del patrimoni de les festes i altres entitats els van seguir. La Penya WekeWeke va heretar amb orgull el Ball de l’Hora l’any 2010 i el va retornar als seus orígens en la seva 20 edició.

Aquell any el Ball de l’hora 2010 va tornar al carrer Baix del Tura en el seu format i duració original d’1 hora en rigorós diferit, recuperant així els trets característics que han fet d’aquest ball un referent a Olot.

VÍDEO RELACIONAT:

VÍDEO: La Turinada emplena de gom a gom el nou recorregut