100 aspirants de la UPF participen a les proves per treballar al projecte elBulliLab

ACN Ferran Adrià durant la seva presentació del projecte elBulliLab als estudiants de la UPF
Comparteix-ho amb els teus amics:

Prop de 100 estudiants de la Universitat Pompeu Fabra s’han apropat aquest dilluns a l’auditori del campus de la UPF de Poblenou per participar a les proves de selecció per entrar a treballar durant sis mesos al projecte de Ferran Adrià elBulliLab. En total s’escolliran deu estudiants dels graus tècnics, científics i de comunicació per entrar a aquest laboratori d’innovació i gastronomia. La majoria que s’han presentat són d’enginyeria informàtica i telemàtica, però també ho han fet estudiants de disseny i comunicació. Ferran Adrià ha explicat que volen “gent amb passió. El projecte de elBulliLab està en un moment calent i la gent allà s’ho passarà ‘pipa'”, ha assegurat.

ACN Ferran Adrià durant la seva presentació del projecte elBulliLab als estudiants de la UPF
ACN Ferran Adrià durant la seva presentació del projecte elBulliLab als estudiants de la UPF

Telefónica, amb el seu programa Talentum Startups, i elBulliFoundation, han organitzat conjuntament aquest projecte per formar un grup d’investigació amb un fort component tecnològic i donar la possibilitat a joves estudiants de participar-hi. Des del programa Talentum Startups, que lidera Ferran Adrià, es busquen joves interessats en l’actualitat tecnològica i que vulguin cimentar les bases d’un projecte tan innovador com elBulliFoundation. Adrià ha fet èmfasi sobre tot en la passió que busca en les persones que hi surtin escollides. Segons Adrià, “el talent ja es dóna per suposat perquè aquesta generació té un talent increïble”. En aquest sentit, els ha demanat que aprofitin aquests sis mesos que estaran elBulli perquè “pot canviar la seva carrera”.

Alejandro Pérez, estudiant de tercer d’enginyeria informàtica, està interessat en el projecte, tot i no conèixer amb exactitud en què consisteix. “No sé com ho fusionaran”, ha dit Alejandro Pérez, en referència a la barreja de cuina i tecnologia. L’estudiant d’enginyeria informàtica creu que el projecte “té possibilitats” perquè és una manera de fer “diferent, que no està vista”.

Clara Vidal, Jana Oms i Judit Lòpez, estudiants de periodisme i economia de la UPF, han decidit anar plegades a la prova, no només per intentar accedir al projecte elBulliLab, sinó per “escoltar la xerrada” de Ferran Adrià qui, segons les estudiants, està aportant “una gran innovació a la cuina”. Per Judit López, escoltar el xef i “provar sort” ja és una “experiència”, encara que després no sigui escollida.

Per la seva part, Marta Sánchez va veure “una gran oportunitat” en el projecte d’elBulliLab. Amb el grau en periodisme acabat fa 2 anys, ha decidit provar sort perquè encaixa en el perfil que busquen. La periodista creu que pot aportar “tècniques de comunicació, de màrqueting i treball de camp” al projecte.

Tots ells junt amb un centenar d’estudiants han escoltat la xerrada d’Adrià sobre el projecte i després han fet un examen pel qual no s’havia d’estudiar. Els escollits s’incorporaran previsiblement el 23 d’aquest mes al laboratori com ha apuntat Adrià. I que hi faran? “Treballarem en com veurem el nou futur dels cercadors o com fer una eina que pugui millorar el Google plus o un arxiu o com podríem tenir diàleg amb l’exterior o com fer una xarxa de bullinians per tot el món”. L’objectiu, ha resumit, serà com les noves tecnologies digitals poden ajudar a l’educació i la innovació.

En dos anys el projecte estarà en marxa

Adrià creu que en dos anys el projecte estarà enllestit. “Seran dos anys apassionants per qualsevol persona que vingui”. Ha considerat que “és molt maco treballar-hi perquè és una Fundació privada i podem fer el que ens doni la gana amb molta serietat i exigència i això és increïble”. “Volem fer un projecte únic amb historiadors de l’art, artistes, periodistes, cuiners i gent de totes les disciplines”.

Barcelona (ACN)