Actes d’homenatge a Francesc Serrat i Pujolar, “Cisquet”, maqui olotí (1921-1946)

Comparteix-ho amb els teus amics:

Cisquet torna a Olot!!!

El 15, 16 i 17 de febrer la Comissió Cisquet i l’Ajuntament d’Olot durem a terme un seguit d’actes de record i homenatge a Francesc Serrat i Pujolar” Cisquet”.

Francesc Serrat amb tota la seva família es va exiliar a França el febrer de 1939. Va passar per Argelers i altres camps de concentració. El 1941 es va incorporar a la resistència francesa i es va afiliar a les JSU (PSUC) participant en diverses accions de combat contra l’ocupant nazi. Com a tinent de les FFI va participar en l’alliberament de la ciutat de Foix (Ariège).

L’octubre de 1944 va participar en l’acció d’alliberament de la Vall d’Aran, on també hi va combatre el seu germà Miquel Serrat. A finals de 1944 es va infiltrar a Catalunya per organitzar bases guerrilleres en l’esforç per acabar amb el regim franquista. El maig de 1945 va ser detingut a Barcelona amb tots els membres del seu destacament guerriller, sotmès a judici sumaríssim va ser afusellat al Camp de la Bota el febrer de 1946.

Durant les jornades del 15, 16 i 17 es durant a terme a Girona, Olot i Barcelona diversos actes d’homenatge que estan relacionats en el cartell que us adjuntem.