Presentació del llibre “2017 Dietari d’un any convuls” de J.N.Santaeulàlia

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte 5 de juny a les 19 h, a l’exterior del Pavelló i organitzat pel grup de lectura de Mieres, es presentarà aquest llibre que detalla un any clau de la nostra història recent.

2017. Dietari d’un any convuls, de l’escriptor banyolí J.N.Santaeulàlia. És un llibre de lectura amena, escrit amb una prosa fluida, madurat amb tres anys de treball. L’autor camina, observa, escolta, opina. No és una obra de reflexió política. En relació als fets de la tardor de 2017, conté el testimoni de l’autor com a simple espectador. La part “política” no és la predominant en el conjunt del llibre, que aplega i desplega records, diàlegs, pensaments i màximes, descripcions de paisatges i ambients molt diversos (amb Banyoles i Barcelona com a escenaris principals, a més d’altres punts de la geografia catalana, i amb salts puntuals a Itàlia, Menorca, Madrid…).

L’autor també observa i descriu el seu propi reflex al mirall, i s’aventura pels camins de la memòria. I, a més de tot això, 2017 és una obra plena de gent: per les pàgines d’aquest dietari, sovint impregnades d’ironia i d’humor, desfila una tipologia humana molt variada, tot un seguici de personatges de carn i ossos que, per la via del diàleg amb l’autor, ens ofereixen el seu testimoni vital, complementat amb un ric anecdotari: una galeria de gent normal i corrent, ben representativa del nostre temps —com l’entranyable i versàtil Boris, el vell amic a qui l’autor dedica el dietari. En definitiva, J.N.Santaeulàlia ens ofereix en aquestes pàgines una mirada intensa, fresca, variada i encuriosida sobre la gent i les coses que l’envolten, tot confegint un mosaic matisat i complex d’aquest temps i d’aquest país.