25N a la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

25N a la Garrotxa

El dia 25 de novembre és el dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones amb tot el que aquestes comporten: micromasclismes, llenguatge sexista, humiliacions, amenaces, abusos sexuals, agressions físiques, violacions i assassinats.

Foto: 25N del 2019 – Alba Danés

El 25N es commemora l’assassinat de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana que van ser assassinades a mans de la policia secreta del seu país per ordre del dictador Trujillo. Van morir pel sol fet de ser dones i activistes. Per recordar-les es va establir el 25N com el dia Internacional per l’Eliminació de les Violències contra les Dones.

Degut a la situació de crisi sanitària actual, no hem vist convenient fer cap acte públic. Tot i així, no hem volgut deixar passar l’oportunitat de reivindicar aquest dia i la lluita contra la violència que patim totes les dones del món. Només durant les set setmanes de confinament domiciliari, hi va haver vuit dones assassinades a l’Estat Espanyol i van augmentar considerablement les trucades als telèfons habilitats per denunciar la violència masclista. Només amb deu anys, més de 1.000 dones han estat assassinades pel sot fer de ser dones. Per això, a la Plaça Major, durant tot el dia 25, hi trobareu una instal·lació per recordar a totes aquelles dones que ja no tenen veu perquè la violència masclista els hi ha pres.

La Dalla Feminista de la Garrotxa neix l’any 2014 per ser un col·lectiu d’acollida a totes les dones de la comarca que volem lluitar contra la desigualtat de gènere. Actualment fem assemblees telemàtiques cada dues setmanes, que són obertes i no mixtes per totes aquelles que hi vulguin participar. Ens podeu trobar a les xarxes socials i al correu ladallafeminista@gmail.com.

La violència masclista és la manifestació més tràgica de la desigualtat de gènere que patim les dones de tot el món.

Instagram: @ladallafeminista

Twitter: @dallafeminista

Comparteix-ho amb els teus amics: