3 detinguts a Olot després d’un acte contra la Constitució Espanyola

Comparteix-ho amb els teus amics:

Avui fa 16 anys a la matinada del 6 de desembre de 1998 Francesc Ribera, Joan Jubany i Xevi Safont són detinguts a Olot després d’un acte contra la Constitució Espanyola. Passen la nit a comissaria i són jutjats anys després a Girona on els condemnen a pagar petites multes.

El Punt: Els fets van passar a les sis de la matinada, quan una patrulla dels Mossos feia controls a la carretera i identificava els ocupants dels cotxes que anaven passant, a causa de l’atac a la seu de Correus. Quan els va tocaï el torn als tres membres dels Maulets —Joan Jubany, Xevi Safont-Tria i el component del grup musical Brams Francesc Ribera, Titot— i als ocupants d’un altre cotxe que anava amb ells —tornaven d’una festa a la Vall d’en Bas—, la seva negativa aseridentificats es va convertir en una forta discussió. Segons els Mossos, els independentistes es van resistir verbalment i físicament a identificar-se i alguns agents van patir agressions per part dels detinguts.

Els independentistes expliquen una altra versió. Segons Jubany, la policia va aturar primer un vehicle on hi anaven cinc independentistes d’Olot i els van demanar que s’identifiquessin i els van escorcollar. Els detinguts, que viatjaven en un altre cotxe, van decidir aturar-se i van baixar per demanar explicacions als Mossos d’Esquadra que, segons Jubany, es van negar a respondre la seva pregunta. Llavors, un dels joves va treure una càinera de video i va començar a filmar els agents, que els van comissar l’aparell i els van exigir que també s’identifiquessin. Segons fonts de la policia, es van produir empentes i insults; cosa que neguen els detinguts, que acusen la pohcia d’haver-los maltractat físicament.

Segons Joan Jubany, dos companys seus van patir lesions i van haver de ser atesos a l’hospital d’Olot. Els detinguts van ser conduïts a la comissaria d’Olot, on van estar arrestats fins ahir a la tarda. Els joves han anunciat que presentaran una denúncia contra els agents per presumptes agressions.

Mes informació aquí

llibertat.cat