30 anys de la Botiga al Carrer d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Associació de Comerciants obre aquest cap de setmana els actes de commemoració de la primera Botiga al Carrer d’Olot, la primera de tot Catalunya.

Aquest 2016 es compleixen 30 anys de la primera edició de la Botiga al Carrer. L’any 1987 es va iniciar aquest esdeveniment impulsat des de la Unió de Botiguers presidida en aquell moment per Jordi Freixes, de la desapareguda botiga NOVA de la Plaça Major.

IF

La Botiga al Carrer va néixer de la iniciativa d’un grup de botiguers que van decidir treure davant dels seus establiments les darreres ofertes de temporada. La jornada va resultar pionera a Catalunya i actualment hi ha pocs municipis que no tinguin marcat al calendari, les edicions de Botiga al Carrer d’hivern i estiu que es fan al llarg de l’any.

El comerç olotí, com a Associació, neix el 1986 amb el nom d’Unió de Botiguers que, al 1998 es va convertir en Olot Centre (com a promotora promocional de la UBO). Va ser a l’any 2005 quan es va constituir l’Associació de Comerciants d’Olot, fruit de la integració dels Comerciants del Nucli Antic amb la Unió de Botiguers d’Olot.

Segons dades extretes de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa, el comerç a la Garrotxa el 2015 ocupava en nombre de treballadors el 17,5%. Representa un 2,6% més que el sector industrial agroalimentari (el més important a la Garrotxa), fet que dóna una clara referència de la importància del sector comerç a la ciutat.

Per commemorar els 30 anys de Botiga al Carrer i posar en valor el nostre comerç, des de l’Associació de Comerciants d’Olot ha organitzat una mostra gràfica de l’evolució d’aquest esdeveniment. S’ha inaugurat aquest divendres 26 d’agost al pati de l’antic Hospital i consta de diferents plafons amb imatges de l’evolució de la ciutat i els diferents carrers d’Olot durant la celebració de la Botiga al Carrer. L’exposició, que es podrà veure fins al 3 de setembre, coincideix amb la celebració, aquest dissabte 27 d’agost, de la Botiga al carrer. Aquest serà el primer dels actes d’aquesta commemoració que continuarà amb una nova mostra prevista al pati de l’Hospici del 20 de març fins al 17 d’abril de 2017.

Un centenar de comerços participaran demà de la 30a edició de la Botiga al Carrer. Segons ha explicat el president de l’ACO, Jordi Rovira, “la gent s’ho espera amb molta il·lusió aquesta diada que situem a l’últim dissabte d’agost i de febrer com a final de campanya perquè tothom ho tingui molt present”. L’alcalde Josep M. Corominas ha destacat “l’aportació que el comerç dóna a la ciutat, amb iniciatives com la Botiga al Carrer que es va implantar per primera vegada a Olot i ara és una realitat a tot Catalunya i l’activitat econòmica que generen al seu voltant, especialment portant vida al centre de la nostra ciutat”.

Font: Ajunt. Olot

RELACIONAT:

VÍDEO: Poc èxit de l’aplicació per a mòbils per als comerciants d’Olot per a casos d’emergències avisar a la policia municipal