31.150 persones van visitar Sant Aniol durant el 2019

Comparteix-ho amb els teus amics:

31.150 persones van visitar Sant Aniol durant el 2019, el sector més freqüentat de tot l’EIN de l’Alta Garrotxa

Igual com l’any anterior, la visita i activitat a l’entorn dels gorgs ha estat l’atracció principal dels visitants

Segons les dades recollides pel Consorci, unes 31.150 persones van visitar la zona de Sant Aniol d’Aguja al llarg de l’any 2019, xifra similar a la d’anys anteriors. A aquest nombre de visitants cal sumar-hi els qui van visitar el sector de Sadernes i la riera de Sant Aniol, però sense arribar a l’ermita.

Aquest sector és, amb diferència, el més freqüentat de tot l’EIN de l’Alta Garrotxa.

Més de la meitat d’aquestes visites es van produir entre els mesos de juny a agost, coincidint amb el període estival. L’Agost va ser el mes amb més afluència, sobretot els dissabtes i especialment durant la segona quinzena del mes. El dia amb més afluència es van registrar més de 600 persones.

D’altra banda, durant els mesos que ha durat la regulació d’accés motoritzat a la zona de Sadernes, que el 2019 va ser del 16 de març al 31 d’octubre, es van comptabilitzar 27.165 persones, el que suposa la gran majoria de les visites.

Seguint la dinàmica dels darrers anys, les dues activitats preferides dels visitants de Sant Aniol són el senderisme i l’oci (passejar i banyar-se).

D’altra banda, també cal mencionar les persones que practiquen el senderisme amb destí a altres indrets com Talaixà o el Bassegoda, o que acudeixen a l’indret per a practicar l’escalada (aquestes darreres no queden registrades en el recompte esmentat, donat que no arriben fins a Sant Aniol).

Segons les dades obtingudes a través del servei d’informació, que ha patrullat de forma aleatòria aquest sector durant els mesos de més afluència, el 10% dels visitants són de la Garrotxa, el 80% de la resta de Catalunya, i un 10% són turistes estrangers o de la resta de l’estat espanyol.

Pel que fa a les incidències, cal destacar una reducció important de la presència de gossos deslligats en relació amb els anys anteriors, degut a la millor senyalització i sobretot per la tasca de sensibilització dels serveis d’informació i de vigilància.

Es segueixen detectant, de manera puntual, altres incidències rellevants com l’acampada, l’encesa de foc, i sobretot la presència de deixalles i restes fecals i de paper higiènic.

En aquest sentit, en els mesos de més afluència hi ha hagut un servei de neteja treballant regularment per a procurar mantenir l’entorn net i lliure de deixalles, i s’ha augmentat la senyalització per sensibilitzar en aquest aspecte.

Un any més, volem agrair la col·laboració de gran part dels visitants, per respectar l’entorn i mantenir nets els espais visitats i especialment dels veïns que viuen a la zona, que col·laboren activament perquè la regulació de l’accés motoritzat funcioni correctament.

Info: Consorci de l’Alta Garrotxa