396.252 usuaris al 2015 i pujant

Comparteix-ho amb els teus amics:

Durant l’any 2015 elgarrotxi.cat a rebut la visita de més de 396.252 persones

Ara ja podem donar les dades definitives del mitjà de comunicació amb més audiència del 2015, segons Google. 362.118 visitants únics, han fet el seu pas per la nostra web, és a dir. 396.252 ordinadors i dispositius mòbils s’han connectat amb nosaltres (una mitjana de 30.000 usuaris/mes). Aquesta xifra és provisional, ja que molts d’aquests dispositius o ordinadors són compartits per més d’un usuari el que podria variar a l’alça aquesta dada. El nombre de pàgines vistes se situa amb més d’un milió i mig i la mitjana de temps per sessió és de més de 4 minuts. En resum podem dir que de mitjana unes 30.000 persones visiten elgarrotxi.cat cada mes i ens situa com la web d’informació més vista de la comarca, comparant les dades que es disposen de la resta de mitjans locals, com per exemple la web d’Olot Televisió, que observant les reproduccions dels seus vídeos dona com a resultat unes visites a la seva web molt per sota de elgarrotxi.cat.

El futur ja està aquí

Els dispositius mòbils són les grans estrelles i no és d’estranyar, ja que tothom té un a les mans. Abans quan anaves a una consulta, a la sala d’espera tothom llegia les típiques revistes locals que hi havia damunt la tauleta, ara tothom consulta, el Whatsapp, correu, electrònic, Facebook, Twitter o aplicacions vàries del seu mòbil. Quasi un 80% de les visites a la web es fan a través de smartphons o tauletes, el que ens ha obligat en adaptar i actualitzar en diverses ocasions el disseny de la web, per fer-la més fàcil de navegar en les diferents mides de pantalla que ofereixen aquests dispositius.

Xarxes socials

Pel que fa a les xarxes socials, elgarrotxi.cat amb les seves plataformes de Facebook, Twitter, Instagram compta a uns 12.400 seguidors, una xifra semblant a la de Ràdio Olot i molt per sobre d’Olot Televisió. La majoria dels usuaris de la nostra web, vénen de comparticions o seguiments per part de les xarxes socials, que en l’actualitat tenen un paper molt important avui en dia i que es podria dir que són la base per informar-nos.

Esperarem per fer la nostra pròpia aplicació

Les aplicacions per a smartphons o tauletes també són una bona manera d’estar al dia i d’informar-se, però de moment, amb la bona visualització que té actualment la web de elgarrotxi.cat en aquests dispositius, i observant que la resta de mitjans locals que tenen aplicacions, no han tingut l’èxit esperat mirant el seu nombre de descàrregues, hem considerat d’esperar un temps per treure una aplicació basada en la web.

Difusió fora de la comarca

Prop d’un 40% de les visites provenen de fora de la comarca de la Garrotxa, principalment de la regió de Girona i Barcelona. Per tant podem dir, que és una molt bona plataforma de difusió a l’exterior, gràcies al fet que les nostres noticies no es basen únicament en notícies locals, sinó que fem una tria del que pot interessar a la gent de la comarca i de la demarcació de Girona.

La publicitat. La gran assignatura pendent de la comarca

La gran assignatura pendent és la publicitat per internet, la Garrotxa encara està a anys llum d’estar a un nivell com la resta de la demarcació de Girona o Barcelona. Malgrat les excel·lents dades d’audiència que tenim, alguns els hi costa sortir-se’n una mica de la difusió que es fa de manera tradicional. Val a dir que actualment anunciar-se per internet és més efectiu i barat que anunciar-se per les vies tradicionals.

VEURE DADES OFICIALS DE GOOGLE ANALYTICS

VEURE TARIFES DE PUBLICITAT